Sonična zobna ščetka

Najbolj prodajani

Sonične zobne ščetke

Si želite popolnoma očiščene zobe, mučijo pa vas občutljivi zobje in dlesni? Preizkusite sonično zobno ščetko, ki blago čisti zobe in dlesni. Stavite na kakovost električne sonične ščetke Oral BCuraprox, Foreo ali Philips in se rešite zobnih oblog in preostankov hrane v ustih.

Kaj je sonična zobna ščetka?

Na prvi pogled je videti kot običajna električna ščetka. Do dlesni pa je mnogo bolj prijazna. Glava sonične ščetke se hitro giba v strani in gor dol. S tem posnema gibanje navadne ročne ščetke, obenem pa ponuja še druge prednosti. Od vas čiščenje ne zahteva truda, pri tem pa se lahko zanesete na kakovosten rezultat.

Zakaj preizkusiti sonično ščetko?

Sonična zobna ščetka, prej imenovana ultrazvočna ščetka, je primerna predvsem za tiste, ki jih mučijo občutljive in krvaveče dlesni. Poskrbi za odstranitev umazanij in bakterij na maksimalno blag način. S tem preprečuje nastanek vnetja dlesni, zobnega kamna in drugih bolezni, ki povzročajo bolečine ali izpadanje zob.

Prednosti sonične ščetke

 • Nežno masira in prekrvavi dlesni.
 • Glava zaradi svoje oblike doseže vse zobe in medzobne prostore.
 • Deluje učinkovito, tudi če ne obvladate tehnike pravilnega čiščenja.
 • Porabite manj paste. Sonične vibracije pasto bolj spenijo.
 • Ni vam treba pritiskati nanjo.
 • Oblika glave lajša čiščenje zadnje strani zob.

Kako deluje sonična tehnologija?

Sonične vibracije zanihajo ščetine zobne ščetke in ustvarjajo bogato peno iz mešanice vode, sline in zobne paste. V minuti ščetka naredi več kot 30 000 majhnih in hitrih nihljajev, ki jih sami ne bi zmogli. To je celo več, kot zmore velik delež drugih električnih ščetk.

Z običajnimi gibi zobne ščetke z zob ne odstranite take količine oblog kot s sonično. Zobne obloge odstranjujejo ne le ščetine ščetke, ampak tudi tok tekočin, ki čist zobe in medzobne prostore nekaj milimetrov za ščetinami električne sonične ščetke.

Kako izbrati sonično ščetko?

Najustreznejšo sonično ščetko izberite glede na občutljivost zob in stanje svojih dlesni.

 • Če imate občutljive zobe, izbirajte med ščetkami z blagimi programi in glave z najnežnejšimi vlakni.
 • Krvaveče dlesni, nagnjene k vnetjem, bodo najbolj zadovoljne s ščetkami z nežnimi ščetinami in blagim načinom čiščenja. Preizkusite tudi masažne načine, ki izboljšajo stanje dlesni.
 • Če nimate težav, dajte prednost posebnim funkcijam.

Posebne lastnosti in funkcije sonične električne ščetke

 • Funkcija časovnika vas opozori, če presežete določen čas čiščenja zob. Tako vam ni treba gledati na uro, da bi bili vaši zobje popolnoma čisti.
 • Senzor pritiska zazna, če na zobe s ščetko preveč pritiskate.
 • Tehnologija bluetooth vam zagotovi povratno informacijo o čiščenju.
 • Snemljivih glav ščetke bo vesela vsa družina. Zadostuje vam en ročaj.
 • S polnilno ščetko zmorete pri čiščenju zob več stvari.

Kako uporabljati sonično ščetko

Namestite glavo ščetke in primite ročaj ščetke z vsemi konicami prstov. Nanesite nanjo majhno količino ne preveč peneče zobne paste ali poseben gel za sonično čiščenje zob. Da preprečite umazanijo naokrog od paste, vključite ščetko šele v ustih. Prilagajte ščetko k posameznim zobem in ne pozabite na čiščenje dlesni skupaj z zobmi.

Nadaljujte z enega zoba na drugega, vsako površino čistite vsaj 2 sekundi. Na ta način očistite sprednje in zadnje strani zob, ne pozabite na grizno ploskev in zadnje kotnike. Optimalen čas čiščenja zob je približno 23 minute, kar za vas popazi funkcija časovnika ščetke. Na koncu glavo ščetke oplaknite in jo za najboljše možne rezultate redno zamenjujte za novo.

Sonična ščetka za otroke in odrasle

Blaga tehnologija in preprosta uporaba ščetke sta primerni za vsakogar – otroke in odrasle. V široki ponudbi izberete ščetke za vso družino. Veselo in pisano otroško sonično ščetko in enobarvno ščetko za odrasle.

Tudi če je sonična električna ščetka bolj zmogljiva kot običajne variante, ne precenite njene zmožnosti. Ne pozabite na kakovostne medzobne ščetke, zobne nitke, ustne prhe in ustne vode, ki so sposobne odstraniti preostanek bakterij.