Najbolj prodajani

Epilatorji: kako se lotiti epilacije

Uživajte v popolnoma gladki koži brez dlačic! Ženski epilator vas reši vseh neželenih dlačic za nekaj tednov. Z redno uporabo celo za vedno. Na notino.si najdete ženske epilatorje, ki pa jih izkoristijo tudi moški. Stavite na kakovost in preizkusite klasični epilator s pincetami ali IPL epilator  BraunPhilips ali Rowenta.

Kaj je epilator?

S pomočjo epilatorjev se učinkovito znebite dlačic skupaj s koreninami po vsem telesu. Na notino.si najdete klasične epilatorje s pincetami in moderne IPL epilatorje, katerih uporaba je neboleča. Naslednji tip so epilatorji za obraz, ki so prijazni do nežne kože na obrazu.

Epilator vs. depilator – Kakšna je razlika med njima?

Odstranjevanje dlačic s pomočjo epilacije lahko traja daljši čas in je pri uporabi klasičnih epilatorjev s pincetami bolj boleče. Pri depilaciji se dlačic znebite le na površini kože, zato je učinek kratkotrajen. Epilacija pa nasprotno odstranjuje dlačice s koreninami, ponuja pa dolgotrajne rezultate v podobi gladkih nog ali podpazduh in je pot do trajne odstranitve dlačic.

Kako izbrati epilator?

Morda iščete epilator podpazduh, za noge ali iščete epilator dlačic na obrazu, na notino.si si izberete. Kateri tip epilatorja bo za vas najboljši?

Epilator s pincetami

Klasični epilator s pincetami deluje na principu puljenja dlačic skupaj s koreninami. In ravno zato je lahko metoda odstranjevanja dlačic s pomočjo klasičnega epilatorja bolj boleča. Bolečina je odvisna od vaše občutljivosti, pa tudi od števila pincet. Manj ko bo imel epilator pincet, manj bo odstranjevanje dlačic bolelo. Obenem pa bo manjši tudi učinek.

Več ko ima epilator pincet, hitrejša in učinkovitejša je epilacija. Na ta način dosežete popolnoma gladko kožo za nekaj tednov. Njegova glavna ugodnost je nižja cena kot pri modernih IPL epilatorjih in pa možnost uporabe tako za noge, kot za podpazduhe in mednožje.

Kako uporabljati klasičen rotirajoči epilator?

  • Koža je po odstranitvi dlačic občutljiva in lahko oteče. Zato epilator uporabljajte zvečer, da se bo koža čez noč pomirila.
  • Pred epilacijo skrajšajte dolge dlačice. Epilator jih sicer ne iztrga, ampak samo skrajša.
  • Epilator prilagajte k napeti koži pod kotom 90°.
  • Pri epilaciji napravo priložite tesno h koži, neposredno pa se je ne dotikajte.
  • Na epilirana mesta ne nanašajte dezodorantov in kože ne izpostavljajte direktnemu soncu.

IPL epilator

Neboleči IPL epilator deluje na principu poškodbe strukture dlačice s pomočjo močne pulzne svetlobe. Svetlobna toplota, ki iz IPL epilatorja izhaja, absorbira temen pigment melanin v koži in razgradi strukturo dlačice. Pri redni uporabi korenina izgubi sposobnost ustvariti novo dlačico.

Prednost tega epilatorja je dolgotrajnejši učinek kot pri klasičnem brivniku ali britvici. Obenem odstranjevanje dlačic s pomočjo fotoepilacije ne boli. S pomočjo posebnih nastavkov boste IPL epilator izkoristili za odstranitev dlačic na nogah, v podpazduhi in na intimnih predelih.

Kako uporabljati IPL epilator?

  • Kožo najprej obrijte. Epilator tako lažje pride do korenin.
  • Če naprava to omogoča, izberite primerno moč svetlobe glede na tip vaše kože.
  • Epilator postopoma prilagajte h koži in ga po osvetlitvi področja premaknite naprej.
  • IPL epilatorja ne uporabljajte v nosečnosti, med dojenjem, pri kožnih boleznih, epilepsiji ali pri alergiji na UV ali sončno sevanje.
  • Po odstranitvi dlačic kože približno 2 tedna ne izpostavljajte neposrednemu sončnemu sevanju.

Laserski epilator

Na podobnem principu kot IPL epilator deluje tudi laserski odstranjevalec dlačic, s katerim se srečate na primer v profesionalnih salonih. Glavna razlika je tip svetlobe, ki jo izžareva. Profesionalni laserski epilator se osredotoči na konkreten lasni folikel, učinek in rezultat je enak kot pri IPL epilatorju: dolgotrajno gladka koža.

Epilator za obraz

Poseben tip epilatorja ali zamenljivi nastavek za epilator poskrbi za skrbno odstranitev dlačic z obraza. Električni epilator za obraz izkoristite pri urejanju obrvi, epilaciji zgornje ustnice, brade, vratu in čela. 

Ne pozabite na vzdrževanje epilatorja

Ne le zaradi učinkovitega rezultata, tudi iz higienskih razlogov ne smete podcenjevati temeljitega vzdrževanja klasičnega epilatorja s pincetami. Nekatere tipe enostavno očistite pod tekočo vodo, za druge obstajajo temu namenjene krtačke, s katerimi odstranite ostanke dlačic.