Strižniki las

Najbolj prodajani

Prirezovalniki las

Privoščite si odličen rez las in popolnoma urejeno brado kar od doma! V naši široki ponudbi prirezovalnikov las PhilipsBraunRowenta, BaByliss PRO in mnogih drugih izbere vsakdo. Kateri strojček za striženje las bo najboljši prav za vas?

Kako izbrati strojček za striženje las?

Razmislite, kaj od prirezovalnika pričakujete. Za želen stil in udobje pri prirezovanju las je treba upoštevati nekatere pomembne dejavnike. Pravilno izbran strojček vam bo namreč dobro služil dolgo časa. Preden si izberete nov prirezovalnik z ustreznimi dodatki, si postavite nekaj osnovnih vprašanj:

 • Želite s strojčkom za striženje urejati poleg las tudi brado?
 • Kakšen stil frizure želite s pomočjo strojčka narediti?
 • Imate v načrtu, da boste prirezovalnik jemali s seboj na potovanja?

Tipi nastavkov prirezovalnika las in brade

Če od prirezovalnika pričakujete tako perfekten rez las kot popolno uredite vaše brade, izberite strojček, ki ima v pakiranju priložene tudi nastavke za prirezovanje brade.

Sodobni prirezovalniki las razpolagajo z nekaj velikostmi nastavkov in z drugimi pripomočki, kot so glavniki za oblikovanje, pokrovi, posebni nastavki za prirezovanje dlačic v nosu, ušesih ali za obrvi, pa tudi z drugimi napravami, kot je na primer strojček za konture las. Nekateri strojčki vam omogočijo tudi nastaviti kot rezila, samo tako pa dosežete, da bodo lasje po vsej glavi enako dolgi.

Dolžina nastavkov strojčka za striženje las:

 • Večji nastavek, namenjen prirezovanju las (pri nekaterih strojčkih označen kot stopnja 7–8), pristriže lase do dolžine 1–3 cm.
 • Nekaj krajšo frizuro dobite z nastavkom, nastavljivim med 3–10 mm(pri nekaterih strojčkih gre za stopnjo 4).
 • Zelo kratko frizuro vam omogoči nastavek z omejitvami med 1–2 mm.
 • Za dolžino 0,5 mm in manj uporabite strojček brez nastavka.

Material rezil prirezovalnika

Material, uporabljen za izdelavo nožev strojčka za striženje las, vpliva na njegovo celostno kakovost, način čiščenja in tudi na njegovo življenjsko dobo. Najpogostejše so te 4 vrste nožev:

 • Če želite investirati v kakovostno napravo, preizkusite titanove nože, ki izstopajo po svoji visoki odpornosti, lahko jih umivate pod vodo in so samobrusilni (skoraj ničelna mera otopitve).
 • Keramični noži so tako kot titanovi zelo kakovostni, ne otopijo in so samobrusilni. Zahtevajo pa previdno rokovanje, pri padcu brivnika na tla se lahko namreč rezila polomijo.
 • Noži iz jekla so zelo ostri. Jeklo pa ne zdrži zelo dolgo, bolj primerno je za občasno prirezovanje las. Potrebujejo ustrezno vzdrževanje, da se izognete tveganju rjavenja rezil.
 • Noži iz nerjavečega jekla imajo podobne lastnosti kot jekleni, vendar ne rjavijo in jih lahko umivate pod vodo.

Naš nasvet: Če vaš želeni styling zahteva prirezovanje las in brade na mokro, priporočamo, da izberete vodoodporni prirezovalnik za lase in brado.

Način napajanja brivskega strojčka za lase

Vrste prirezovalnikov za lase se ločijo tudi glede na način napajanja, na kar morate biti pozorni, če si na primer želite strojček jemati s seboj na potovanja:

 • Omrežni električni strojčki za lase se polnijo neposredno iz vtičnic. Idealni so za domačo uporabo. Pred nakupom priporočamo, da preverite dolžino kabla.
 • Akumulatorski prirezovalniki delujejo na bazi polnjenja. Prednost je brezžična uporaba. Po polnjenju na polnilni enoti lahko strojček uporabljate kjerkoli, dokler se ne izprazni.
 • Kombinirano napajanje omogoča polnjenje prirezovalnika s pomočjo kabla, lahko pa ga uporabljate tudi brezžično. Ta vrsta strojčka bo najboljši družabnik za na pot.
 • Napajanje na baterije deluje na klasičnih baterijah, ki jih je treba kupovati ali polniti.

Če poleg tega izberete napravo z digitalnim zaslonom, boste imeli vedno pregled nad stanjem baterije. Nekateri prirezovalniki ponujajo tudi funkcijo hitrega polnjenja, ki vam predvsem na potovanjih prihrani veliko časa.

Naš nasvet: Če pogosto potujete, izberite prirezovalnik s sposobnostjo avtomatskega uravnavanja napetosti po vsem svetu. Električni strojček se tako prilagodi katerikoli napetosti med 100 V in 240 V.

Kako uporabljati prirezovalnik za lase

Uporaba prirezovalnikov je zelo preprosta. To zmorete sami ali s pomočjo drugega člana vašega gospodinjstva. Pri prvi uporabi je sicer bolje pustiti nekoliko daljše lase in se dela s strojčkom najprej naučiti.

Nasveti za začetnike:

 • Pred prvo uporabo strojček vedno najprej napolnite.
 • Mokre lase in brado je zelo težko prav pristriči s pomočjo strojčka. Zato lase najprej posušite, s tem namreč preprečite tudi rjavenje rezil prirezovalnikov.
 • Začnite najprej z največjim zaščitnim pokrovom za krajšanje las po vsej glavi, s tem se izognete neželenim nenatančnostim.
 • Prirezovalnik držite z rezili navzdol, konica nastavka se nalahno dotika vaše glave. Prirezovalnik premikajte proti smeri rasti las.
 • Nato s pomočjo nastavka s krajšo dolžino oblikujte krajše dele vaše frizure.
 • Čiste linije las na vratu in okrog ušes dobite tako, da po odstranitvi pokrova strojček v roki obrnete in v smeri od las navzdol oblikujete linijo na zadnji strani vratu.
 • Za ureditev zalizcev začnite najprej s prirezovanjem spodnjega dela.
 • Strojček za lase in brado po vsaki uporabi temeljito očistite po priloženem navodilu.

Profesionalni strojčki za striženje las

Če želite svoj strojček za striženje las uporabiti samo za običajno urejanje las in brade doma, vam bodo zagotovo zadostovali običajni strojčki. Profesionalni strojček za striženje las je namenjen vsakodnevni uporabi v frizerskem ali brivskem salonu. Zmogljivost brivskega strojčka je veliko večja, poleg tega pa so zahteve po kakovosti rezil veliko višje, saj morajo zdržati vsakodnevne obremenitve in pogosto čiščenje. Če ste profesionalni frizer, stavite na profi frizerske strojčke za lase Moser ali Wahl!