Preskoči na glavno vsebino

Varstvo osebnih podatkov

Družba Notino, s. r. o. Sedež: Londýnské náměstí 881/6, 639 00 Brno, Češka Republika, Registracija: Podjetje je vpisano pri Okrožnem sodišču v Brnu pod vpisno številko C101025, ID za DDV: SI74969510, Matična številka: 27609057 (v nadaljevanju »Notino« ali »mi«), upravljavec spletne trgovine  www.notino.si, izjavlja, da vsi osebni podatki (v nadaljevanju »podatki«) veljajo za strogo zaupne in se z njimi razpolaga skladno z veljavnimi zakonskimi določbami na področju varstva osebnih podatkov.

Varstvo vaših osebnih podatkov je za nas bistvenega pomena, zato osebnim podatkom in njihovi zaščiti posvečamo vso potrebno pozornost. V teh načelih obdelave osebnih podatkov (v nadaljevanju »načela«) najdete informacije o tem, kakšne osebne podatke zbiramo o vas, na kakšnih pravni podlagi jih obdelujemo, s kakšnim namenom jih uporabljamo, kako dolgo jih shranjujemo in komu jih lahko posredujemo. V načelih vas obveščamo tudi o tem, kakšne pravice imate glede obdelave vaših osebnih podatkov.

 

1.     Katere osebne podatke obdelujemo?

Če uporabljate storitve naše spletne trgovine ali lokalov (tj. prodajaln in prevzemnih mest), obdelujemo o vas različne vrste podatkov.

 • 1.1. Če kupujete

Najpogostejši podatki, ki nam jih zaupate, so podatki, pridobljeni prek obrazca za naročanje blaga ali drugih storitev na naših spletnih straneh. Gre predvsem za podatke, ki so nujno potrebni za sklepanje in uresničitev pogodbe o nakupu.

Podatki, ki so potrebni za realizacijo vašega naročila in jih lahko razdelimo na:

  1. identifikacijske podatke, tj. ime in priimek ter v primeru nakupa na podjetje tudi matična in davčna številka podjetja;
  2. podatke za stik, tj. elektronski naslov, poštni naslov, naslov za izdajo računa, telefonska številka, bančni račun, podatki za plačilo.
  3. podatke, nastale na podlagi sklenjene pogodbe, tj. kupljeni izdelki, obseg nudenih storitev in segment strank.
 • 1.2. Če ste registrirani

Če želite uživati vse prednosti uporabniškega računa, se morate najprej registrirati na naši spletni strani oziroma z nami skleniti pogodbo o t. i. klubu MyNotino. Uporabniški račun je zaščiten z geslom, ki ste ga sami izbrali in do katerega mi nimamo dostopa, zato vam ga v primeru, da ga izgubite, ne moremo ne poslati novega ne ga ustvariti.

V okviru računa imate neomejen dostop do vaših osebnih podatkov ter njihovega morebitnega urejanja. V računu lahko pregledujete zgodovino vaših že realiziranih naročil, kupljenih izdelkov, pa tudi še nedokončana naročila. V uporabniškem računu lahko shranjujete tudi podatke o plačilni kartici, urejate pošiljanje novosti in sestavljate t. i. seznam priljubljenih izdelkov, na katerega lahko shranjujete svoje priljubljene izdelke.

Sestavni del uporabniškega računa je tudi klub MyNotino, v okviru katerega vam ponujamo vrsto prednosti. Več informacij najdete v poslovnih pogojih kluba MyNotino. Če pa si za realizacijo nakupa ne želite ustvariti uporabniškega računa, lahko v naši spletni trgovini kupujete tudi brez registracije. Pogodbo o klubu MyNotino lahko prekinete v skladu s pogoji poslovanja.

Če ste član kluba MyNotino, o vas obdelujemo naslednje podatke:

  1. identifikacijske podatke, tj. ime in priimek ter v primeru nakupa na podjetje tudi matična in davčna številka podjetja;
  2. podatke za stik, tj. elektronski naslov, poštni naslov, naslov za izdajo računa, telefonska številka, bančni račun, podatki za plačilo;
  3. demografske podatke, ki jih določamo/ugotavljamo glede na vaše nastavitve in obnašanje na spletu; podatek o spolu, datumu rojstva, prednostnem jeziku;,
  4. prijavne podatke, med katere spadata vaše prijavno ime in geslo. Do dejanskega gesla nimamo dostopa.
  5. podatke, nastale na podlagi sklenjene pogodbe, tj. kupljeni izdelki, obseg nudenih storitev in segment strank.
 • 1.3. Če od nas prejemate marketinška sporočila

Od nas lahko prejemate marketinška sporočila glede podobnih izdelkov, kot ste jih že kupili pri nas. Od prejemanja teh sporočil se lahko vedno odjavite prek povezave za odjavo, ki jo najdete na koncu vsake elektronske pošte s temi sporočili. Če imate uporabniški račun, se lahko od prejemanja teh sporočil odjavite tudi v vašem računu. Odjava od prejemanja poslovnih sporočil je brezplačna. 

Če ste registrirana stranka, lahko marketinška sporočila prejemate tudi preko besedilnih SMS-sporočil ali potisnih sporočil v naši mobilni aplikaciji. Potisna sporočila, ki vsebujejo marketinška sporočila, lahko prejemate tudi na Facebooku oziroma Messengerju. Takšna obdelava upošteva načela obdelave osebnih podatkov konkretnega družbenega omrežja. Prejemanje sporočil prek takšnih kanalov lahko kadar koli odklonite.

Če prejemate takšna sporočila, obdelujemo naslednje podatke:

 1. identifikacijske podatke, konkretno vaše ime;
 2. podatke za stik, prek katerih lahko z vami komuniciramo, konkretno elektronski naslov, če pa ste član kluba MyNotino, potem pa tudi telefonsko številko;
 3. demografske podatke, ki jih določamo/ugotavljamo glede na vašo nastavitev in obnašanje na spletu; podatek o spolu in prednostni jezik.
 • 1.4. Če obiščete naše spletne strani ali pa soustvarjate njihovo vsebino

Če obiščete naše spletne strani, potem o vas v času vašega obiska shranjujemo različne informacije, kot so npr. vaš IP-naslov, nastavitev brskalnika in prednostnega jezika, obiskane spletne strani, vključno z uro obiska. Prav tako opazujemo vaše obiske na spletnih straneh oziroma na katere povezave klikate, da lahko s pomočjo tega kar najbolje uredimo prikazano vsebino in vam ponudimo takšne artikle in vsebino, kot jih želite.

V primeru obiska naših spletnih strani v spletnem brskalniku in napravi, ki ste jo izbrali vi, shranjujemo in posledično tudi beremo datoteke s piškotki, o katerih pišemo v samostojnem poglavju teh načel.

Poleg piškotkov obdelujemo tudi podatke o vašem obnašanju na spletu, vašem IP-naslovu, podatke, ki nam jih posreduje vaš brskalnik, konkretno resolucijo, operacijski sistem vaše naprave vključno z njegovo različico in jezikovnimi nastavitvami.

Prav tako vas lahko povežemo tudi z družbenimi omrežji, vključno s samodejno prijavo v vaš račun na konkretnem družbenem omrežju. Za takšno povezavo uporabljamo na naših spletnih straneh v zvezi denimo z blogi, t. i. vtičnike za družbena omrežja, tj. gumbe za deljenje, s katerimi lahko na svojem profilu delite vsebino. Ko se povežete, se lahko na družbenih omrežjih ali drugih spletnih straneh prikažejo personalizirane ponudbe in ciljne reklame, povezane z našimi spletnimi stranmi.

Ker si želimo, da ste tudi vi vključeni v svet lepote, vam omogočamo, da ste na naših spletnih straneh dejavni in soustvarjate vsebino, kot so ocene za kupljene artikle in njihov doprinos ali pa komentarji k našim prispevkom na blogu. Za ustvarjanje takšnih vsebin ni treba imeti uporabniškega računa, ampak sta lahko navedena samo vaše ime in priimek, če ju seveda vpišete v obrazec. Za vnos vsebine in dejavnost na naših spletnih straneh ste odgovorni vi, zato vas prosimo, da ne delite osebnih podatkov, za katere ne želite, da so javno dostopni.

Naše spletne strani lahko vsebujejo povezave na druge spletne strani, za katere menimo, da so praktične in bi lahko vsebovale koristne informacije. Zato vas želimo opozoriti, da so lahko lastniki in upravljavci teh strani druge družbe in organizacije, ki podatke obdelujejo glede na njihova načela zaščite in varstva osebnih podatkov. Naša družba nima nad takšno obdelavo nobenega nadzora in ne prevzema nobene odgovornosti za informacije, material, izdelke ali storitve, vsebovane ali dostopne prek teh spletnih strani.

 • 1.5. Če se na nas obrnete po telefonu ali družbenih omrežjih

Če se boste na našo podporo za stranke obrnili po telefonu ali elektronski pošti, obdelujemo predvsem posnetke telefonskih pogovorov, ki se snemajo, pa tudi zapiske komunikacije po elektronski pošti.

Če se na nas glede vaše zahteve obrnete prek naših strani ali profila na izbranih družbenih omrežjih, takšna obdelava vaših osebnih podatkov upošteva izključno načela obdelave osebnih podatkov družbe, ki je upravljavec konkretnega družbenega omrežja.

 • 1.6. Če obiščete katero od naših trgovin

V naših trgovinah in drugih prostorih so nameščeni sistemi kamer zaradi varstva naših upravičenih interesov z namenom zaščite naše in vaše lastnine. Če obiščete našo trgovino, bomo obdelali posnetke kamere, na katerih ste morda posneti. Prostori, v katerih so nameščene kamere, so vedno primerno označeni z opozorilom.

 • 1.7. Če si nastavite opozorilo za preverjanje razpoložljivosti

Če izdelek, ki vas zanima, ni na razpolago, vam omogočamo, da si zanj nastavite preverjanje razpoložljivosti. Ko bo konkretni izdelek spet v našem skladišču, vas bomo tem obvestili s sporočilom, ki ga bomo poslali na naslov elektronske pošte, ki ste ga navedli, in jo bomo s tem namenom obdelali.

 • 1.8. Če ocenjujete na ocenjevalnih portalih

Po prejemu blaga lahko prejmete prošnjo za njegovo oceno in oceno vašega zadovoljstva prek izbranega ocenjevalnega portala. Vsaka povratna informacija je za nas zelo pomembna in jo spoštujemo, samo od vas pa je odvisno, ali se boste odločili za ocenjevanje. V primeru takšnega ocenjevanja obdelujemo in pristojnim partnerjem izročamo naslednje podatke:

  1. podatke za stik, tj. elektronski naslov, na katerega se pošiljajo opozorila za ocenjevanje;
  1. podatke, ki so nastali na podlagi trajanja pogodbe, torej kupljenih izdelkov.
 • 1.9. Če sodelujete v nagradni igri za stranke

Prek naših spletnih strani ali profilov na izbranih družbenih omrežjih organiziramo za vas zanimive nagradne igre, v katere se lahko vključite, celotno besedilo s pravili pa najdete tukaj. Objava mora biti javna, kar pomeni, da lahko na naših straneh ali profilu na konkretnem družabnem omrežju objavimo izbrane podatke o zmagovalcu. Vsakršna dejavnost ali komunikacija z nami prek družbenih omrežij ter obdelava vaših osebnih podatkov upoštevata načela obdelave osebnih podatkov, za katero je odgovoren upravljavec konkretnega družabnega omrežja.

Če se prijavite v nagradno igro, obdelujemo naslednje osebne podatke:

  1. identifikacijske podatke, kot sta ime in priimek;
  2. podatke za stik, tj. vaš profil na družbenem omrežju ali naslov elektronske pošte, ki ga potrebujemo za primer zmage, pa tudi poštni naslov, poštna številka, naslov za izdajo računa, telefonska številka.
 • 1.10. Če se udeležite uporabniškega testiranja ali drugega organiziranega dogodka

Če se udeležite uporabniškega testiranja, ki ga organiziramo, lahko obdelujemo naslednje podatke:

  1. identifikacijske podatke, kot sta ime in priimek;
  2. podatke za stik, tj. vaš elektronski naslov in telefonsko številko;
  3. posnetke kamere, se pravi zaznamke vaše podobe.

Prav tako za vas organiziramo različne dogodke, na katerih lahko obdelujemo naslednje podatke:

  1. identifikacijske podatke, kot sta ime in priimek, po potrebi matična in davčna številka;
  2. podatke za stik, tj. vaš elektronski naslov in telefonsko številko.

Pri vsakem dogodku vas bomo obveščali o konkretni obdelavi osebnih podatkov.

 

2.      S kakšnim namenom obdelujemo osebne podatke?

 • 2.1. Nakup blaga in storitev

Vaše osebne podatke najpogosteje obdelujemo z namenom realizacije pogodbe o nakupu, da lahko vaše naročilo, ki je bilo odposlano preko naših spletnih strani, mobilne aplikacije ali telefonske linije za stranke, uspešno obdelamo in vam dostavimo blago. Naslov elektronske pošte in telefonska številka sta namenjena pošiljanju potrdila o naročilu, potrdila o prejetem plačilu, pošiljanju elektronskega računa, pa tudi za tekoče obveščanje glede stanja vašega naročila in morebitne druge individualne komunikacije, ki se nanaša na konkretna naročila.

 • 2.2. Račun uporabnika

Če ste registrirani uporabnik, obdelujemo vaše podatke z namenom realizacije pogodbe o klubu MyNotino, torej vodenje vašega uporabniškega računa, v okviru katerega vam ponujamo celo vrsto prednosti.

 • 2.3. Marketinške ponudbe

Pošiljamo vam komercialna sporočila o izdelkih, ki ste jih že kupili pri nas. Ta komercialna sporočila lahko vedno zavrnete prek povezave za odjavo, ki jo najdete čisto spodaj v vsakem elektronskem sporočilu s takšno vsebino. Če ste registrirani uporabnik, vam komercialna sporočila pošiljamo tudi prek besedilnih SMS-sporočil ali potisnih sporočil v naši mobilni aplikaciji. Potisna sporočila s komercialno vsebino lahko prejmete tudi na Facebooku oziroma Messengerju. Ta obdelava upošteva načela obdelave osebnih podatkov konkretnega družabnega omrežja. V primeru, da se odjavite od prejemanja komercialnih sporočil, vaših elektronskih podatkov za stik ne bomo več uporabljali v te namene. Odjava od prejemanja poslovnih sporočil je brezplačna. 

 • 2.4. Prilagoditev in oblikovanje vsebine, zagotavljanje boljšega delovanja spletnih strani

Vsebino želimo prilagoditi vam in vam predstavljati blago, ki vas zanima, zato se poslužujemo zbiranja osebnih podatkov za personalizacijo vsebine in ponudbe na naših spletnih straneh. Marketinške ponudbe, ki se vam prikazujejo, so lahko izbrane na podlagi drugih informacij, ki smo jih o vas sproti pridobili na podlagi podatkov za stik in demografskih podatkov, priljubljenih postavk in podatkov o uporabi v povezavi z našimi spletnimi stranmi. Ne izvajamo popolnoma avtomatizirane obdelave, ki bi za vas imela kakršne koli pravne posledice.

Obdelujemo podatke o vašem obnašanju/ravnanju na naših spletnih straneh, kar nam omogoča pridobivanje informacij, na podlagi katerih lahko naše spletne strani stalno izboljšujemo, da bodo za uporabnika kar se da prijazne. Vaše osebne podatke lahko obdelujemo tudi za izdelavo različnih statistik, kot je na primer sledenje obiskanosti ali pa merjenje učinkovitosti reklam, enako tudi za testiranje novih funkcionalnosti naših spletnih strani ali mobilne aplikacije. Podatki o vašem obnašanju/ravnanju na spletu so poleg drugega pomembni tudi zaradi preprečevanja napadov na naše spletne strani.

Na naših spletnih straneh lahko ustvarjate določeno vsebino. Če se odločite napisati mnenje o artiklih, ki ste jih kupili, bomo vaše osebne podatke obdelali zaradi obdelave in prikaza te ocene. Če se v naših blog člankih prijavite v razpravo in nam napišete komentar, bomo vaše osebne podatke obdelali zaradi obdelave in prikaza tega komentarja.

 • 2.5. Podpora za stranke in komunikacija

Stalno si prizadevamo izboljšati storitve, ki jih ponuja naš servis za stranke, da se lahko kar najhitreje odzovemo na vaše zahteve ter jih izpolnimo, zato potrebujemo vaše osebne podatke za uspešno obdelavo vaših zahtev ali odstranitev morebitnih težav pri realizaciji prodajne pogodbe ali pogodbe o klubu MyNotino. Če se boste na nas obrnili po telefonu, bomo vaš telefonski pogovor po vnaprejšnjem opozorilu snemali, kar pripomore k še bolj kakovostnim storitvam.

Zbrane osebne podatke uporabljamo tudi za namene komunikacije z vami in za individualno prilagajanje. Na vas se lahko na primer obrnemo po telefonu, elektronski pošti, v mobilni aplikaciji ali drugače, da vas spomnimo, da imate v nakupovalni košarici izdelke ali da vam pomagamo dokončati naročilo. Prav tako vam bomo sporočili trenutno stanje vaše zahteve, naročila ali reklamacije oziroma bomo za to od vas prejeli dodatne informacije. Opozorimo vas lahko tudi, da je treba izvesti določene korake, nujne za ohranitev dejavnega stanja vašega uporabniškega računa.

 • 2.6. Posnetki kamer

V naše trgovine in druge prostore nameščamo kamere za zaščito naših zakonitih interesov, naše in vaše lastnine.

 • 2.7. Opozorilo o razpoložljivosti izdelkov

Če si pri blagu, ki ni na razpolago, nastavite funkcijo preverjanja razpoložljivosti, vas bomo v trenutku, ko bo konkretni izdelek znova v skladišču, o tem obvestili s sporočilom, ki ga bomo poslali na navedeni e-naslov.

 • 2.8. Ugotavljanje zadovoljstva na ocenjevalnih portalih

V povezavi z nakupom lahko prejmete tudi prošnjo za oceno na izbranem ocenjevalnem portalu. V tem primeru je namen obdelave ugotavljanje zadovoljstva.

 • 2.9. Nagradne igre za stranke

Če se odločite, da boste sodelovali v naši nagradni igri, bomo vaše osebne podatke obdelovali za namene izvedbe nagradne igre, v primeru zmage pa za javno objavo in stik.

 • 2.10. Uporabniško testiranje in organizacija dogodkov

Če se udeležite našega programa uporabniškega testiranja, bomo vaše osebne podatke obdelovali za namene testiranja novih ali obstoječih funkcionalnosti naših sistemov.

Če se udeležite dogodka, ki ga organiziramo mi, bomo vaše osebne podatke obdelovali z namenom načrtovanja, izvedbe in ocene organiziranih dogodkov.

 • 2.11.    Izboljševanje storitev

Vaše osebne podatke uporabljamo za stalno izboljševanje naših storitev in sistemov, vključno z dodajanjem novih funkcionalnosti. Osebne podatke obdelujemo tudi za ozaveščene odločitve z uporabo zbirnih analiz in poslovne inteligence, in sicer na podlagi našega zakonitega interesa, ki izhaja iz svobode gospodarske pobude in temelji na nujnem izboljševanju nudenih storitev zavoljo uspešnosti pred konkurenco. Za zagotovite zadostne zaščite vaših pravic in interesov zagotovili zadostno zaščito, za te namene uporabljamo osebne podatke, ki so v največji možni meri anonimizirani.

 • 2.12.     Zaščita, varnost in reševanje sporov

Vaše osebne podatke lahko obdelujemo tudi zaradi zagotavljanja zaščite in varnosti naših strank in sistemov, za uveljavljanje naših pravic in pravnih zahtevkov, ugotavljanje in preprečevanje prevar, reševanje sporov ali izvrševanje naših sporazumov. Nadalje lahko osebne podatke obdelujemo tudi za namene morebitnih kontrol, ki jih izvajajo javni organi.

 

3. Na kateri pravni podlagi obdelujemo osebne podatke?

Osebne podatke obdelujemo v različnem obsegu in za različne namene, kot to podrobno navajamo v 1. in 2. členu zgoraj, in sicer bodisi:

a) brez vaše privolitve na osnovi izvajanja pogodbe, izvajanja pravne obveznosti ali naših zakonitih interesov;
b) z vašo privolitvijo

Vrste obdelave, ki jih lahko obdelujemo brez vaše privolitve, so odvisne od namena zadevne obdelave in vloge, v kateri nastopate v odnosu z nami – ali ste le obiskovalec naših spletnih strani, pri nas kupujete oziroma ste registrirani. Do obdelave vaših osebnih podatkov lahko pride tudi, če ste naslovnik naročenega blaga ali storitve, če z nami komunicirate ali če obiščete našo trgovino.

 • 3.1. Izvajanje pogodbe o nakupu ali pogodbe o klubu MyNotino

Če pri nas izvedete nakup oziroma oddate naročilo, nastane osnutek pogodbe o nakupu, ki je sklenjena s sprejetjem osnutka z naše strani v obliki poslanega naročenega blaga. Da bi lahko to pogodbo o nakupu ali drugo pogodbo v povezavi z blagom ali storitvami uspešno izvajali, potrebujemo velik del vaših osebnih podatkov, ki jih posredujete prek obrazca za naročilo. Konkretni podatki, ki jih v tem primeru obdelujemo, so navedeni v 1. členu, v odstavkih 1 in 5.

Če se pri nas registrirate, vaše podatke obdelujemo na podlagi izvajanja pogodbe o klubu MyNotino, da lahko upravljamo vaš uporabniški račun. Pogodba, na katero se naša obdelava opira, nastane z odprtjem vašega uporabniškega računa. V primeru preklica računa, torej prekinjene pogodbe o klubu MyNotino v skladu z pogoji poslovanja, nehamo obdelovati osebne podatke za ta namen. Konkretni podatki, ki jih v tem primeru obdelujemo, so navedeni v drugem odstavku 1. člena.

 • 3.2. Izpolnjevanje pravnih obveznosti

Prav tako moramo izpolnjevati določene obveznosti, ki nam jih nalaga veljavna zakonodaja. Če vaše osebne podatke obdelujemo na osnovi izvajanja teh obveznosti, nam za tako obdelavo ni treba pridobiti vašega soglasja. Na tej pravni podlagi obdelujemo vaše identifikacijske podatke in podatke za stik, pa tudi podatke o vaših naročilih. Konkretni podatki, ki jih v tem primeru obdelujemo, so navedeni v prvem odstavku 1. člena.

 • 3.3. Privolitev

Za namene pošiljanja marketinških sporočil prek elektronske pošte lahko obdelujemo vaše osebne podatke na podlagi vaše privolitve. Na podlagi vaše privolitve jih obdelujemo v primeru, da jih ne obdelujemo na podlagi zakonitega interesa ali zaradi izvajanja pogodbe o klubu MyNotino. Privolitev lahko kadar koli prekličete in se odjavite od prejemanja komercialnih sporočil. Konkretni podatki, ki jih v tem primeru obdelujemo, so navedeni v tretjem odstavku 1. člena.

Vašo privolitev zahtevamo tudi, kadar želite objaviti recenzijo kupljenega blaga, objaviti komentar na blogu, nastaviti kontrolo razpoložljivosti, ali če se udeležite uporabniškega testiranja ali drugega dogodka. Tudi v teh primerih je seveda mogoče privolitev kadar koli preklicati. Konkretni podatki, ki jih v tem primeru obdelujemo, so navedeni v 4. 7. in 10. odstavku 1. člena.

 • 3.4. Zakoniti interes

Vaše osebne podatke obdelujemo tudi na podlagi zakonitega interesa, da bi lahko izboljševali in prilagajali nudene storitve, ugotovili, ali je bilo naročilo izvršeno v skladu z vašimi pričakovanji, za učinkovitejše promoviranje nudenih izdelkov in storitev. Gre predvsem za podatke, ki so navedeni v 4. in 5. odstavku 1. člena.

Na podlagi zakonitega interesa, ki temelji na neposrednem trženju, vam lahko pošiljamo tudi marketinška sporočila v povezavi s podobnimi izdelki, ki ste jih kupili pri nas. Vendar to le pod pogojem, da takšni obdelavi ne ugovarjate. Če ste registrirana stranka, marketinška sporočila prejemate na podlagi izvajanja pogodbe o klubu MyNotino. Konkretni podatki, ki jih v tem primeru obdelujemo, so navedeni v tretjem odstavku 1. člena.

Naš zakoniti interes so tudi zaščita pravnih zahtevkov, interne evidence in nadzor ustreznega nudenja naših storitev. V tem primeru obdelujemo vse kategorije osebnih podatkov, ki so navedene v 1. členu.

Naš zakoniti interes vključuje tudi pošiljanje zahteve za oceno izvedenega nakupa prek izbranega ocenjevalnega portala ali oceno naših nagradnih iger za stranke. Konkretni podatki, ki jih v tem primeru obdelujemo, so navedeni v 8. in 9. odstavku 1. člena.

Obdelava vaših osebnih podatkov na podlagi zakonitega interesa poteka tudi v primeru obiska naših trgovin, ki so nadzorovane s sistemom kamer zaradi zaščite lastnine. Taki obdelavi lahko kadarkoli ugovarjate. Konkretni podatki, ki jih v tem primeru obdelujemo, so navedeni v šestem odstavku 1. člena.

 

4.      Komu prenašamo osebne podatke?

Vaše osebne podatke v večini primerov obdelujemo za lastne namene kot njihov upravljavec, kar pomeni, da mi določamo zgoraj navedene namene za zbiranje vaših osebnih podatkov, sredstva za obdelavo in njihovo ustrezno izvedbo.

Vaše osebne podatke posredujemo našim partnerjem, ko je to potrebno za izvajanje pogodbe o nakupu, na primer za zagotovitev plačila ali transporta, pogodbe o klubu MyNotino, na osnovi zakonitega interesa ali če ste vnaprej privolili v posredovanje.

Vaše osebne podatke prav tako posredujemo našim obdelovalcem, ki seveda upoštevajo zakonske pogoje za zaščito osebnih podatkov. Ti obdelovalci osebne podatke obdelujejo v skladu z našimi napotki in taka obdelava ne vpliva na vaše pravice. Z vašo privolitvijo lahko vaše osebne podatke posredujemo tudi družbenim omrežjem ali upravljavcem orodij za trženje za prikaz ciljnega oglasa na drugih spletnih straneh.

 • 4.1. Kategorije uporabnikov

Vaše osebne podatke lahko posredujemo naslednjim subjektom:

  • družbam in obdelovalcem skupine Notino v okviru izpolnjevanja pogodbe o nakupu ali pogodbe o klubu MyNotino za izvajanje internih procesov in postopkov;
  • upravljavcem plačilnih storitev z namenom obdelave plačil na podlagi vašega naročila, torej izvajanja pogodbe o nakupu;
  • prevoznikom za namene dobave vaših naročenih izdelkov ali storitev ter reševanja reklamacij, vključno z odstopom od pogodbe o nakupu;
  • dobaviteljem blaga ali servisnim centrom v povezavi z reklamiranjem vašega naročenega blaga ali storitve;
  • partnerjem, ki zagotavljajo pošiljanje marketinških sporočil, in za katere veljajo zahteve glede zaupnosti in vaših osebnih podatkov ne smejo uporabiti za nobene druge namene;
  • upravljavcem orodij za trženje; ki nam pomagajo pri prilagajanju ponudb in vsebine za uporabnika;
  • družbenim omrežjem, če prek njih z nami komunicirate ali delite vsebino s pomočjo vmesnikov;
  • ponudnikom orodij za komunikacijo uporabnikov z vami ali zunanjim klicnim centrom;
  • partnerjem, ki izvajajo raziskave zadovoljstva med strankami;
  • dobavitelji tehnologij in ponudniki storitev v oblaku;
  • pravnim ali finančnim zastopnikom, sodiščem zaradi obdelave davčne dokumentacije, izterjevanja terjatev ali iz drugih razlogov, ki izhajajo iz izvajanja naših zakonskih dolžnosti;
  • javnim organom v primeru uveljavljanja naših pravic (npr. policiji).

Če tretje osebe vaše osebne podatke uporabijo v okviru njihovih zakonitih interesov, za tako obdelavo ne odgovarjamo. Taka morebitna obdelava se ureja izključno z načeli obdelave osebnih podatkov zadevnih družb ali oseb.

 • 4.2. Posredovanje podatkov iz EU

Pri prenosu vaših osebnih podatkov našim obdelovalcem lahko v nekaterih primerih osebne podatke posredujemo tudi v tretje države, ki niso del Evropske unije in ki ne zagotavljajo ustrezne stopnje zaščite osebnih podatkov. A takšen prenos bomo realizirali le v primeru, da se bo naš obdelovalec zavezal k upoštevanju standardnih pogodbenih določil, ki jih je izdala Evropska komisija in so na voljo tukaj.

 

5. Kako dolgo obdelujemo osebne podatke in kako so zavarovani?

 • 5.1. Trajanje obdelave

Vaše osebne podatke v prvi vrsti obdelujemo, dokler traja naše pogodbeno razmerje, torej pogodbe o nakupu ali pogodba o klubu MyNotino. Te osebne podatke, ki so nujni za izvajanje vseh naših obveznosti, ne glede na to, ali gre za obveznosti, ki izhajajo iz med nami sklenjene pogodbe ali iz splošno zavezujočih pravnih predpisov, smo dolžni obdelovati tako dolgo, kot to določajo zadevni pravni predpisi. Na primer, pri izdanih računih smo kot upravljavec dolžni vaše informacije hraniti najmanj 10 let od njihove izstavitve.

Osebne podatke v prvi vrsti obdelujemo, dokler traja pogodbeno razmerje, torej pogodbe o nakupu ali pogodba o klubu MyNotino. Poleg tega osebne podatke obdelujemo tako dolgo, kot je to potrebno za izpolnjevanje vseh naših obveznosti, ki izhajajo iz sklenjene pogodbe ali splošno zavezujočih pravnih predpisov. Na primer, pri naših izdanih računih smo kot upravljavec dolžni vaše informacije hraniti najmanj 10 let.

V okviru izpolnjevanja vaših zahtev in nudenja kakovostnih storitev za uporabnike obdelujemo vaše osebne podatke od sklenitve našega pogodbenega razmerja, vključno z enim letom od zaključene garancijske dobe za kupljeno blago z namenom reševanja morebitnih sporov.

Če z nami komunicirate prek našega servisa za stranke, hranimo osebne podatke iz komunikacije še dve leti, vključno s posnetki nadzorovanih klicev.

Če podate privolitev za pošiljanje marketinških sporočil, je ta privolitev veljavna štiri leta ali do preklica. Privolitev za obveščanje o dostopnosti blaga, ki ga spremljate, je veljavna, dokler vam ne pošljemo informacije o dostopnosti, najdlje pa eno leto oziroma do njenega preklica. Privolitev, ki je dana s pošiljanjem vaše ocene, je veljavna šest let oziroma do preklica. Če ustvarite vsebino v okviru naših objav na blogu, je vaša privolitev, ki je podeljena z objavo vašega komentarja na takšno objavo, veljavna dve leti ali do njenega preklica. Če se odločite udeležiti uporabniškega testiranja ali drugega dogodka, ki ga organiziramo, in nam podate privolitev, vaše osebne podatke obdelujemo eno leto oziroma do preklica, in to vključno z morebitnimi avdiovizualnimi posnetki.

Če se udeležite naše nagradne igre, vaše osebne podatke obdelujemo eno leto. Če obiščete našo trgovino ali druge prostore in njihovo okolico v našem podjetju, posnetke s kamer obdelujemo 90 dni od dneva nastanka posnetka.

V ostalih primerih trajanje obdelave vaših osebnih podatkov izhaja iz namena obdelava ali pa je podano z zavezujočimi pravnimi predpisi na področju varstva osebnih podatkov. Po preteku določenih rokov za obdelavo se vaši osebni podatki samodejno izbrišejo.

 • 5.2. Varnost

Osebni podatki, ki smo jih o vas zbirali in jih obdelujemo, se k nam prenašajo v kodirani obliki, pri čemer za prenos uporabljamo sistem kodiranja SSL (secure socket layer). Ta sistem zagotavlja, da so pri komunikaciji vašega brskalnika z našim strežnikom vaši osebni podatki varni. Naše spletne strani in ostale sisteme, s katerimi delamo, varujemo s pomočjo ustreznih tehničnih in organizacijskih ukrepov proti izgubi in uničenju vaših osebnih podatkov, proti nezakonitemu dostopu do vaših osebnih podatkov, drugim spremembam in širjenju.

To varnost redno izboljšujemo, ob tem pa tudi od naših obdelovalcev zahtevamo dokazila o skladnosti njihovih sistemov z GDPR.

Če se registrirate, je dostop do vašega uporabniškega računa možen le z vnosom izbranega gesla. Dostopa do vašega gesla nimamo, saj ga hranimo v šifrirani obliki, ki je niti mi ne moremo dešifrirati.

Ključno je, da svojih prijavnih podatkov ne posredujete tretjim osebam. Po končanih aktivnostih v vašem uporabniškem računu priporočamo odjavo, še posebej če si uporabljeno napravo delite z drugimi uporabniki. V primeru zlorabe vašega gesla ne prevzemamo odgovornosti, razen če bi to situacijo neposredno povzročili mi.

 

6. Kako uporabljamo piškotke?

Za pravilno delovanjem naših spletnih strani uporabljamo piškotke; da bi bila naša ponudba za vas uporabna, zanimiva in prijetna. Za uporabo piškotkov je potrebna podpora vašega spletnega brskalnika. Naše spletne strani delujejo tudi brez piškotkov, vendar v zelo omejenem obsegu brez možnosti uporabe nekaterih osnovnih funkcij.

Piškotki so standardno orodje za hranjenje informacij, povezanih z uporabo spletnih strani.

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki nastajajo samodejno pri obisku vsake spletne strani in so shranjene v vašem računalniku, pametnem telefonu ali drugi napravi. S pomočjo nekaterih piškotkov lahko povežemo vaše aktivnosti na naših spletnih straneh do trenutka, ko brskalnik zaprete. Ko zaprete okna brskalnika, se ti piškotki samodejno izbrišejo.

Drugi piškotki pa v vašem brskalniku oziroma napravi ostanejo določen čas in se pri vsakem obisku naših spletnih strani ponovno aktivirajo. Poleg piškotkov uporabljamo tudi t. i. tracking pixels (sledilne piksle), ki so majhne, za običajnega uporabnika nevidne slike, ki delujejo na podobnem principu kot piškotki. Čas hranjenja piškotka v vašem brskalniku ali napravi je odvisen od nastavitve piškotka ter od vašega brskalnika. Podatke, pridobljene iz piškotkov, hranimo največ eno leto.

 • 6.1. Katere piškotke uporabljamo?

Piškotke, ki jih uporabljamo na naših spletnih straneh, lahko razdelimo na dva osnovna tipa:

  • Začasni, t. i. »session cookies«, ki se izbrišejo takoj po končanem obisku naših spletnih strani;
  • Trajni, t. i. »persistent cookies«, ki v vašem brskalniku ali napravi ostanejo določen čas oz. dokler jih ročno ne odstranite.

Piškotke je mogoče razdeliti tudi glede na njihovo funkcionalnost:

  • Nujno potrebni piškotki so tehnični in funkcionalni piškotki, ki so pomembni za osnovno delovanje spletnih strani. Brez teh piškotkov ne bi mogli dodati blaga v košarico, poslati naročila ali se prijaviti v svoj uporabniški račun.
  • Analitični piškotki nam pomagajo izboljšati uporabniško izkušnjo naših spletnih strani, da razumemo, kako jih uporabniki uporabljajo. Prav tako nam omogočajo analizo učinkovitosti različnih prodajnih kanalov.
  • Ciljne piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebine reklam in zagotovitev njihove ustrezne ciljne usmerjenosti.

V praksi zgoraj navedene piškotke uporabljamo npr. za:

  • pravilno delovanje nakupovalne košarice, da lahko kar se da enostavno in hitro zaključite svoje naročilo,
  • shranjevanje vaših prijavnih podatkov, da vam jih ni treba ponovno vnašati,
  • čim boljšo prilagoditev naših spletnih strani vašim zahtevam, in sicer s pomočjo spremljanja obiskov, vašega gibanja po spletnih straneh in funkcij, ki jih uporabljate,
  • pridobivanje informacij o tem, kakšne reklame si ogledujete, da vam v prihodnje ne bi prikazovali reklam za blago, ki vas ne zanima.

Nekateri piškotki, vključno z njihovo vsebino, morda zbirajo informacije, ki jih lahko posledično uporabljajo tretje osebe, ki npr. neposredno podpirajo naše oglaševalske aktivnosti (t. i. »piškotki tretjih oseb«); denimo informacije o kupljenih izdelkih na naših spletnih straneh se lahko prikažejo oglaševalski agenciji v okviru prikaza in prilagoditve oglasnih pasic na spletnih straneh, ki se vam prikazujejo. Ti piškotki so tretjim osebam na voljo v anonimizirani obliki, kar pomeni, da vas po teh podatkih ni mogoče identificirati.

 • 6.2. Kako lahko piškotke omejite?

Nastavitve uporabe piškotkov so del vašega spletnega brskalnika, pri čemer večina brskalnikov piškotke v svojih privzetih nastavitvah samodejno sprejema. Piškotke lahko prek svojega brskalnika v celoti zavrnete ali omejite na izbrane tipe piškotkov. Vendar boste na ta način omejili delovanje naših spletnih strani in ne boste imeli možnosti uporabe naših funkcij v polnem obsegu, vključno s prijavo v svoj uporabniški račun.

Uporabljate lahko tudi anonimni način brskalnika, ki sicer ne bo povsem preprečil uporabe piškotkov, vendar jih bo bolje anonimiziral in ne bo shranjeval zgodovine obiskanih spletnih strani.

Informacije o možnostih prednastavitev za piškotke lahko najdete na spodaj navedenih povezavah ali v ostali dokumentaciji spletnih brskalnikov:

Učinkovito orodje za upravljanje piškotkov najdete tudi na naslovu https://www.youronlinechoices.com/sl/.

 

7. Kakšne so vaše pravice in kako jih lahko uveljavljate?

Tako kot imamo mi svoje pravice in obveznosti pri obdelavi vaših osebnih podatkov, imate tudi vi svoje pravice, ki jih lahko uveljavljate. Med te pravice sodijo:

 • 7.1. Pravica do dostopa

Pravico imate zahtevati brezplačne informacije o obdelavi vaših osebnih podatkov – katere podatke o vas obdelujemo, s kakšnim namenom in kako dolgo, kje vaše podatke pridobivamo in komu jih posredujemo. V okviru pravice do dostopa od nas lahko zahtevate tudi, da vam pošljemo strukturiran strojno berljiv format obdelanih podatkov. Po preveritvi identitete vam z veseljem ustvarimo kopijo. Zahtevo lahko pošljete na elektronski naslov pooblaščene osebe za varstvo podatkov (v nadaljevanju »Pooblaščena oseba«) [email protected].

 • 7.2. Pravica do popravka

Če ugotovite, da so osebni podatki, ki jih obdelujemo, nepravilni ali nepopolni, imate pravico zahtevati njihov popravek. Vaše podatke bomo z veseljem in brez nepotrebnega odlašanja popravili oziroma dopolnili. Zahtevo pošljite na elektronski naslov pooblaščene osebe [email protected].

 • 7.3. Pravica do izbrisa

V nekaterih primerih lahko uveljavite pravico do izbrisa svojih osebnih podatkov, ki jih obdelujemo. Vaše osebne podatke bomo brez nepotrebnega odlašanja izbrisali ali anonimizirali. To pa ne velja za tiste podatke, ki jih potrebujemo za izvajanje naših zakonskih obveznosti, če nam hrambo nalaga zakonodaja (npr. izvršitev že oddanega naročila), ali za zaščito naših zakonitih interesov. Do odstranitve osebnih podatkov pride tudi v primeru, da ti podatki za določen namen ne bodo več potrebni ali če njihovo hranjenje ne bo dopustno iz drugih, zakonsko določenih razlogov. Izbris osebnih podatkov lahko zahtevate pri pooblaščeni osebi prek elektronskega naslova [email protected].

 • 7.4. Pravica do omejitve obdelave

V nekaterih primerih lahko uveljavite tudi pravico do omejitve obdelave vaših osebnih podatkov. Zahtevate lahko, da določeni podatki niso več predmet nadaljnje obdelave, in sicer za omejeno obdobje. Omejitev obdelave osebnih podatkov lahko zahtevate pri pooblaščeni osebi prek elektronskega naslova [email protected].

 • 7.5. Pravica do prenosljivosti

Pravico imate, da pri nas pridobite vse osebne podatke, ki ste nam jih posredovali in jih obdelujemo na podlagi vaše privolitve. Osebne podatke vam posredujemo v strukturiranem in strojno berljivem formatu. Podatke vam bomo z veseljem pripravili v tem formatu, če zahtevo pošljete na elektronski naslov pooblaščene osebe [email protected].

 • 7.6. Pravica do ugovora proti obdelavi

Pravico imate, da ugovarjate proti obdelavi osebnih podatkov, do katere pride na podlagi našega zakonitega interesa. Če gre za obdelavo za tržne namene, osebne podatke nehamo obdelovati brez nepotrebnega odlašanja, v ostalih primerih pa to naredimo po ponovni presoji naših zakonitih interesov ter vaših pravic in razlogov. Ugovor obdelavi lahko podate prek elektronskega naslova pooblaščene osebe [email protected].

 • 7.7. Pravica do vložitve pritožbe

Uveljavljanje pravic in postopkov, ki so navedeni zgoraj, ne omejuje vaše pravice do vložitve pritožbe pri pristojnem nadzornem organu. To pravico lahko uveljavite predvsem, če menite, da vaše osebne podatke obdelujemo neupravičeno ali v nasprotju s splošno zavezujočimi pravnimi predpisi. Organ za reševanje pritožb strank je Urad za varstvo osebnih podatkov, se sedežem na naslovu Dunajska cesta 22, SI-1000 Ljubljana.

 

8. Kontaktirajte nas

V primeru kakršnih koli vprašanj, pripomb ali zahtev v povezavi s temi Načeli obdelave vaših osebnih podatkov se lahko kadarkoli obrnete na Pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov, in sicer prek elektronskega naslova [email protected]. Vaša zahteva bo obravnavana brez nepotrebnega odlašanja, najpozneje pa v 30 dneh. V izjemnih primerih, še posebej v povezavi z zahtevnostjo vaše zahteve, imamo pravico do podaljšanja tega roka za nadaljnja dva meseca. O takšnem morebitnem podaljšanju in njegovi utemeljitvi vas bomo obvestili.

Na nas se lahko obrnete tudi na naslovu ali na liniji za stranke, ki sta navedena v nogi teh načel.

Stik:       Notino, s.r.o.,

               Londýnské náměstí 881/6,

              63900 Brno

              Czech Republic

Pomoč uporabnikom: 01 777 42 83 ali [email protected]

 

9. Veljavnost

Ta načela varstva osebnih podatkov so veljavna in v veljavi od 15. 9. 2020. Starejšo različico, veljavno do 15. 9. 2020, najdete tukaj.

 

Želite kaj vprašati? Napišite nam.
Po oddaji bo družba Notino s.r.o. za namene obravnavanja vaše zahteve vaše podatke obdelala na osnovi zakonitega interesa. Imate pravico ugovarjati. Več informacij je na voljo v načelih obdelave osebnih podatkov.​