Kodralniki za lase

Najbolj prodajani

Kateri kodralnik za lase izbrati?

Na svojih laseh ustvarite elegantne kodre, igrive kodrčke ali divje morske kodre. Preizkusite kakovostni kodralnik za lase PhilipsRowenta ali BaByliss, ki poskrbi za popoln styling za v službo, na večerno zabavo ali za na ples!

Kleščast kodralnik

Predstavlja klasičen kodralnik, kot ga poznate. S pomočjo sponke na kodralniku lase enostavno pridržite, enaka širina valjčka pa poskrbi za simetrične kodre.

Konični kodralnik za lase

Zaradi svoje oblike ustvari naravne kodre, ki so pri korenini las širši, nato pa se postopoma ožijo. Pri navijanju las na kodralnik grozi, da si opečete prste, zato raje uporabljajte zaščitne rokavice, ki vas bodo zaščitile pred vročim valjčkom.

Avtomatski kodralnik za lase

Avtomatsko navije pramen las in ga v trenutku celega ovije. Ustvari enakomerne kodre in vam prihrani ogromno časa. Ta kodralnik je tako odlična izbira za vsakodnevno uporabo, pa tudi za takrat, kadar se vam mudi.

Kodralnik za trojne kodre

Ustvari drugačne kodre kot klasični kodralniki. Posamezne pramene postopoma po vsej dolžini vlagate med ploščice kodralnika za trojne kodre in tako ustvarite enakomerne manjše valove, zato se pogosto srečate tudi s poimenovanjem kodralniki za valovite lase. Da ustvarite čim boljši učinke, valove nežno razčešite. Tako bo rezultat videti naravno.

Kodralnik-sušilnik

Kodralnik-sušilnik (ali tudi toplozračni kodralnik za lase) v sebi spaja prednosti sušilnika in okrogle krtače. S pomočjo rotacijskega kodralnika takoj po umivanju ustvarite naravne valove, ki dajo frizuri tudi volumen. Kodralnik-sušilnik z ionizatorjem las poleg tega na uniči, temveč jih celo vlaži.

Poleg teh osnovnih vrst se lahko srečate tudi s pomanjšanimi verzijami ali pa s kombinacijo več funkcij:

Potovalni kodralnik ali kodralnik-sušilnik za lase

Sta obvezna oprema vsake ženske, ki želi biti tudi na potovanjih videti odlično. Vseeno je, če greste na dopust enkrat na leto ali ste na izletu vsak drugi teden. Mini kodralnik poskrbi za popolno frizuro kjerkoli.

Krepalni kodralnik za lase

Izkoristili ga boste predvsem pri pripravi na večerno zabavo ali za na ples. Krepalni kodralnik poveča volumen las in ustvari občudovanja vredno frizuro.

Večnamenski kodralnik

To je rešitev, ki vam prihrani prostor v kopalnici. Preizkusite kodralnik in likalnik 2v1, s katerim boste glede na razpoloženje ustvarili romantične valove ali pa ravno in gladko frizuro.

Kako izbrati kodralnik za lase?

Pozorni bodite na lastnosti in funkcije! Preden si izberete kodralnik za velike ali majhne kodre glede na njegove osnovne funkcije in način uporabe, preverite tudi druge lastnosti. Dolžina kabla, površina kodralnika in druge praktične informacije vam bodo olajšale izbiro:

 • Površina valja kodralnika vpliva na videz, predvsem pa na poškodbe las med kodranjem.
  • Površina kodralnika iz titana je zelo odporna, sposobna je znižati znake statične elektrike in tako ustvari gladke kodre. Obenem se hitro ogreje.
  • Keramični kodralnik je do las prijazen, hitro se ogreva, temperatura pa se razdeli po celotni površini, kar je pomembno za gladko drsenje pramenov.
  • Turmalinski kodralnik lase ščiti pred izsušitvijo, preprečuje krepavost in jim daje visok sijaj. Turmalin tako kot titan preprečuje elektrizacijo las.
 • Širina valja vpliva na velikost kodrov. Kodralnik za velike kodre bo prišel prav predvsem dolgolaskam. V ponudbi na notino.si pa najdete tudi kodralnik za kratke lase, ki ne ustvari pretirano velikih kodrov.
 • Regulacija temperature spada med najpomembnejše funkcije. Temperaturo pri kodranju je namreč treba prilagoditi tipu las, stopnji njihove uničenosti in želenemu rezultatu. Pri tankih laseh zadostuje temperatura do 130 °C, za močne, neobvladljive lase priporočamo kar 190 °C.
 • Zadostna dolžina kabla omogoči udobno navijanje las, tudi če je vtičnica daleč od ogledala.
 • Zaradi avtomatskega izklopa vam ni treba skrbeti za vključen kodralnik pri hitrem odhodu od doma.
 • Hladna konica kodralnika iz drugega materiala vas zaščiti pred opeklinami prstov in obenem olajša rokovanje s kodralnikom.

Kako uporabljati kodralnike za lase?

Zaščitite svoje lase in pred kodranjem ne pozabite na izdelke za zaščito las pred toplotno obdelavo. Lase razdelite na pramene glede na to, kako široke kodre si želite. Idealno je iti postopoma od spodnji pramenov k zgornjim, ki jih na začetku spnete s sponko ali z elastiko.

Če delate s klasičnim koničnim ali s kleščastim kodralnikom, primite pramen las in ga od glave navijte na razgreti valj kodralnika. Smer ovijanja pramenov na kodralnik vpliva na celoten videz kodrov, zato navijajte vedno v isto smer. Čez nekaj trenutkov pramen odvijte.

Z avtomatskim kodralnikom za lase imate eno skrb manj. V samonavijalni kodralnik vložite pramen las, ti se avtomatsko navijejo v keramično komoro. Nekaj trenutkov držite zaprt ročaj kodralnika, po signalu pa ga sprostite.

Likalnik za trojne kodre boste oboževali, če so vam všeč likalniki za lase. Pramen las položite v kodralnik, stisnite in pustite, da temperatura deluje. Čez nekaj trenutkov ročaj odprite in kodralnik za trojne kodre premaknite dalje po laseh.

Kako skodrati lase brez kodralnika?

Si še niste izbrali najboljšega kodralnika za lase? Potem si zaenkrat navijte lase s pomočjo drugih pripomočkov, ki jih imate v kopalnici.

 • Sušilnik in okrogla krtača za lase zmoreta čudeže! Lase sušite po posameznih pramenih, ki jih na okroglo krtačo navijete in ustvarite naravne kodre ali frizuro z volumnom.
 • Navijalke za lase so klasika, ki so jo poznale že naše babice. Tudi danes pa ustvarijo frizuro, ki osupne.
 • Likalnik za lase zmore skoraj čudeže. Poleg ravnanja las z njim namreč ustvarite tudi najrazličnejše vrste kodrov. Zadostuje malce vaje.
 • Slano pršilo za lase vam ustvari razmršene morske kodre v laseh brez potrebe po drugih pripomočkih. Zadostuje popršiti po laseh, zgubati in pustiti, da se posuši.

In kako si boste lase skodrali vi?