Galun

Galun za po britju

Ne poznamo bolj univerzalnega in obenem naravnega partnerja, kot je galun. Nadomesti vam dezodorant, vodo za po britju ali pripravek za po piku žuželk. Galun je mineral, ki nastane z oksidacijo naravnega kalijevega aluminijevega sulfata. Nima vonja, na polički v kopalnici ne jemlje veliko prostora, en košček pa vam zdrži tudi vse leto.

Pred uporabo galun vedno oplaknite, da se bo nekoliko razpustil. Sicer ne bo deloval. Nato ga vedno oplaknite in pustite, da se posuši.

Galun za po britju

Tudi če delo z britvico odlično obvladate, se vsakomur od nas včasih zgodi, da se ureže. Z galunom pa vas to ne bo več tako mučilo. Kožo navlažite, priložite galun in rana se bo hitreje zacelila. Najprej boste začutili pekoč občutek, ko galun rano čisti, kmalu pa to izzveni.

Galun proti potenju

Čeprav galun ne diši, brez težav nadomesti dezodorant, poleg tega pa na oblačilih ne pušča madežev. Deluje tako, da nase navezuje delčke vode, s čimer nevtralizira vonj potu. Obenem omejuje njegovo nastajanje.

Galun proti pikom in opeklinam

Galun ni odličen le za britje. Nanj boste prisegali tudi takrat, kadar vas piči komar. Mineral rano čisti, blaži bolečino in morebitno oteklino. Prijetno ohladi tudi od sonca ali od kuhalne plošče opečeno kožo.

Galun ima odlične blažilne učinke, tako da je odličen pomočnik za celo vrsto kožnih težav. Blaži tudi podočnjake in mehča kožo z ugodnim pH.