Preskoči na glavno vsebino

Viktor & Rolf

Viktor & Rolf

Že vrsto let brišeta meje med modo in umetnostjo. Viktor Horsting in Rolf Snoeren sta si pod znamko Viktor & Rolf s svojim nekonvencionalnim pristopom prislužila svetovni sloves in ugled na področju luksuzne mode. Od oblikovanja oblačil do kreiranja dišav pa je le kratka pot in Viktor & Rolf sta si hitro zgradila močno ime tudi v svetu parfumov. Že na samem začetku sta očarala svet z eksplozijo cvetlic v podobi ženske dišave Viktor & Rolf Flowerbomb.

Njuno delo na področju mode je vedno zaznamovano z nepričakovanimi nasprotji, nadrealistično eleganco in razkošno lepoto. Združujete nezdružljivo in se ne bojita niti provokacije v svetu visoke mode. Pri svojem ustvarjanju parfumov se umetnika označujeta kot pripovedovalca zgodb, ki dišave uporabljata kot močan medij. V njih prepoznavata edinstveno možnost za premostitev prepada med umetnostjo, ki je prikazana na modni pisti, in tistim, kar se dejansko prenaša v realnost vsakdanjega življenja.

Z velikim uspehom sta tudi v tej branži nanizala prodajne uspešnice, kot je moška dišava Viktor & Rolf Spicebomb ali pa popolnoma neubranljiva parfumska voda Viktor & Rolf Bonbon.

celotno besedilo skrij besedilo