CALVIN KLEIN

O blagovni znamki Calvin Klein

Blagovno znamko sta leta 1968 ustanovila Calvin Klein in njegov poslovni partner Barry Schwartz. V 80. letih, ko je Calvin Klein na zadnji žep kavbojk začel šivati svoje ime, je običajne kavbojke povišal v modni dodatek vsake garderobe.

Čiste linije in preprost slog blagovne znamke Calvin Klein sta preprosto slavna. To velja tudi za parfume Calvin Klein, ki so postali kultni ne samo zaradi svojih edinstvenih dišečih sestav, ampak tudi zaradi popolnega dizajna. Prve dišave so nastajale ob koncu 70. let in za mnoge še danes predstavljajo duh desetletja, v katerem so se pojavile.

Na začetku 90. let sta na trg prišli revolucionarni dišavi Obsession in Eternity, ki sta postali legendarni in sta potrdili mesto Calvina Kleina v svetu parfumov. Dišave Calvin Klein nastajajo v sodelovanju z vodilnimi parfumarji celega sveta in pod okriljem enega vodilnih kozmetičnih podjetij – podjetja Coty.

celotno besedilo skrij besedilo

Najbolj prodajani

Ko kdo reče Calvin Klein …

… kaj vam pride najprej na misel? Torbica Calvin Klein? Spodnje perilo Calvin Klein? Ali ikonična dišava Calvin Klein Euphoria? Vsi odgovori so pravilni.

Blagovna znamka Calvin Klein obsega širok portfelj izdelkov in mogoče tudi vašo omaro, omarico za čevlje ali pa kozmetično polico krasi par njenih kosov. Calvin Klein je globalna lifestyle blagovna znamka, ki pooseblja vrednote, kot so pogum in napredni ideali. Vse to se prenaša v zapeljivo, pogosto minimalistično estetiko mode, ki jo ponuja svetu. Blagovna znamka Calvin Klein je s svojim celotnim portfeljem vedno brezčasna in moderna, klasična in provokativna. Ničesar od naštetega pa ne bi bilo, če se 19. novembra 1942 ne bi v ameriškem Bronxu rodil Calvin Klein.

Modni oblikovalec Calvin Klein, preden je osvojil svet

Razen lastnemu talentu in delavnosti je modni oblikovalec, in seveda blagovna znamka, Calvin Klein za svoj uspeh do določene mere lahko hvaležen svojim staršem. Calvinov oče je bil lastnik trgovine s hrano, od mame, ki je delala v krojaški delavnici, pa je prevzel odnos do mode in dizajna. Prvi Calvinovi umetniški izrazi so imeli podobo modnih skic že v času odraščanja. Svoj talent je potem razvijal naprej na srednji šoli s poudarkom na umetnosti in oblikovanju ter vsa ta znanja potrdil 1963, ko je uspešno zaključil Državno univerzo v New Yorku.

Rast blagovne znamke Calvin Klein

V naslednjih petih letih je Calvin Klein kopičil izkušnje, preden se je odločil iti po lastni poti. Leto 1968 je za svet mode postalo leto, ko je Calvin Klein s svojim družabnikom Barryjem Schwarzem ustanovil lastno družbo. Najprej je blagovna znamka zaslovela z oblekami in plašči, kmalu pa je postala popularna tudi športna kolekcija oblačil Calvin Klein.

Oblačila Calvin Klein od A do Z

Ogromne uspehe je Calvin Klein žel od začetka 70. let in pod blagovno znamko Calvin Klein je bilo mogoče iz leta v leto kupiti čedalje več modnih kosov, vključno z modnimi dodatki. Ženski čevlji Calvin Klein, torbice ali škornji Calvin Klein so hitro postali vroče blago, saj so jih stranke lahko odlično kombinirale z minimalističnim stilom blagovne znamke. Prodor se je nadaljeval tudi v 80. letih. Takrat se je proslavilo spodnje perilo z vezenino CK pa tudi parfum Calvin Klein je postal za čedalje več kupcev nepogrešljiv modni dodatek.

Calvin Klein za vsakogar, vsak dan

Calvin Klein predstavlja krovno znamko za svoje blagovne podznamke. Clavin Klein Underwear vključuje spodnje perilo, ki tako pri svojih izdelkih kot v kampanjah stavi na element provokacije in hkrati na vrhunsko kvaliteto. Popolno udobje omogočajo ne samo boksarke Calvin Klein, ampak tudi žensko spodnje perilo. Blagovna znamka Calvin Klein Jeans je neformalni izraz te znamke. Skupni imenovalec Calvin Klein Jeans je seveda jeans, modne kose iz te kolekcije odlikujeta predvsem brezhibna izdelava in edinstvenost detajlov. Pa ne pozabimo še na Calvin Klein Performance za aktivne ženske in moške in na kopalke, obutev niti na otroška oblačila.

Parfumi Calvin Klein

Iz sveta mode v svet dišav je zelo kratka pot, zato že vrsto let nastajajo dišave Calvin Klein, ki jih obožuje cel svet. Vrhunska kvaliteta in sodelovanje s številnimi parfumerji se je blagovni znamki zelo izplačalo in imeti Calvin Klein parfum je kmalu postala želja številnih moških ter žensk.

Parfumi za ženske Calvin Klein

Dišave Calvin Klein za ženske razvajajo čute že od 80. let. Prav v tem času je postala zelo popularna začinjene orientalska dišava Calvin Klein Obsession. Da Calvin Klein resnično obvlada parfume za ženske, blagovna znamka CK potrjuje vse do danes. Dišava za ženske CK Eternity ima kar nekaj različic – Calvin Klein Eternity Air, Flame, Intense ali Moment in verjetno ni ženske na svetu, ki se ne bi razveselila darilnega kompleta Calvin Klein Eternity.

Ne samo zaradi omamne dišave, ki je dolgo obstojna, tudi zaradi nevsiljive stekleničke, ženske že od leta 2005 stavijo na dišavo Calvin Klein Euphoria. Tudi ta ima svoje naslednice v obliki parfumske vode CK Deep Euphoria. Obe dišavi – Euphoria in Deep Euphoria pa imata še lahkotnejšo različico v obliki toaletne vode Calvin Klein Euphoria, ki je idealna za dnevno uporabo.

Calvin Klein Beauty in Sheer Beauty sta poklon ženski lepoti. V toaletno vodo CK One Shock in IN2U so se zaljubile ženske, ki so svobodne in ki pustijo, da jih življenje odnese po svoje.

Parfumi za moške Calvin Klein

Parfum za moške Calvin Klein je garancija elegance, brezčasnosti in odlična izbira za vsakega modernega moškega. Tako kot ženska dišava CK Obsession, tudi moška parfumska voda Calvin Klein Obsession ni izgubila svoje iskre od 80. let in je zvezda stalnica številnih moških – podobno kot na primer CK Eternity.

Prav ta toaletna voda – Calvin Klein Eternity – je postala ikona med moškimi parfumi CK. Eternity for Men je prvotna različica, na osnovi katere so kasneje nastali CK Eternity Air for Men, Flame for Men, parfumska voda Eternity in marsikoga, ne le zvestih navdušencev, bi razveselil darilni komplet Calvin Klein Eternity. Velikanski uspeh, ki ga žanje ženska dišava Euphoria, je botroval tudi nastanku toaletne vode Euphoria Men, tako da sedaj skupaj nastopata kot zapeljiv par.

Toaletna voda CK One je za moške sinonim svežine, ki jo najdejo v moški dišavi CK One Shock ali na primer v CK Free. Tisto, s čimer so se dišave CK One najbolj proslavile, pa so uniseks toaletne vode, ki so pod blagovno znamko Calvin Klein v 90. letih povzročile pravo malo revolucijo.

Uniseks parfumi Calvin Klein

V svetu toaletnih vod Calvin Klein je prenehala obstajati meja med ženskimi in moškimi dišavami, toaletna voda CK One pa pri tem nastopa kot zastavonoša. Da bi pokrili širok spekter preferenc, so nastali še drugi uniseks parfumi Calvin Klein. CK One Gold ali Platinum imajo radi ljubitelji dragocenih kosov, CK One Summer pa je popolno utelešenje neukročenega poletja vzdolž celega portfelja ženskih in moških dišav Calvin Klein. Odkrijte kompletno paleto dišav CK.