Preskoči na glavno vsebino

Parfums de Marly

O blagovni znamki

Luksuzni nišni parfumi Parfums de Marly so nastali po navdihu obdobja vladanja Ludvika XV., ki je slovel po svoji veliki strasti do dišav. Oboževal je zlasti ekstravagantne parfume z bogato sestavo in visoko intenzivnostjo. Vsak dan je zahteval drugačno dišavo za svojo sobo in znan je bil tudi po njegovih slovitih dišečih fontanah.

Parfums de Marly uteležajo duh bogatih banketov in slavnostnih priložnosti, ki so potekali v Château de Marly, kjer so se zabavali člani kraljevega dvora ter tuji dostojanstveniki. Poleg tega, da se vrača k tradiciji slovite obrti izdelave parfumov, znamka Parfums de Marly izkazuje spoštovanje tudi prestižnim konjskim dirkam. Tudi te so bile strast Ludvika XV. Vsak parfum je poimenovan in predstavlja značaj ene izmed dragocenih konjskih pasem, ki so bile prisotne na francoskem dvoru. Tako lahko na primer uživate v dišavah Parfums de Marly HerodOajan ali Pegasus.

Prav vsak parfum Parfums de Marly skriva v sebi čar francoske zgodovine. Potopite se v bogate esence najbolj kakovostnih sestavin, ki so jih uporabljali v zlatih časih izdelave parfumov v 18. stoletju.

celotno besedilo skrij besedilo