Preskoči na glavno vsebino

Vetiverjev parfum

Iščete vonj, ki je znana po svojih blagodejnih učinkih pri izčrpanosti in stresu? Potem vas bo vonj vetiverja prevzel v hipu. Rastlina vetiver je znana že iz časa stare Indije, zaradi njenih pomirjajočih učinkov pa jo imenujejo »olje miru«.

 

Eterično olje se celo v aromaterapiji uporablja za pomiritev jeze, histerije in razdraženosti. Temperamentni lesni vonj vetiverja je zelo priljubljen predvsem pri nišnih parfumih in je zaradi svojih osvežilnih učinkov odličen družabnik za vroče poletne dni.

Značaj vonja vetiverja:

Zelo močan dimasto-lesen vonj z zemeljskimi in čokoladnimi podtoni, ki vas bo preprosto potegnil vase s svojim orientalskim pridihom. Vetiver s Haitija ima celo sadne podtone, ki spominjajo na sladko grenivko.

Kako se pridobiva vonj vetiverja:

Vetiver je rastlina, ki izvira iz Indije in Indonezije. Njene korenine razvijejo svojo aromatično polnost v starosti od 12 do 24 mesecev. Dolge, ozke in razvejane korenine se ločijo od preostalih delov rastline, ki se ponovno posadijo za naslednjo žetev. Esence se pridobivajo z dolgotrajno parno destilacijo v odsotnosti sončne svetlobe, da bi kar najbolj ohranile svoj čudovit vonj.

Vonj vetiverja je zaradi svojih čudovitih lesnih tonov z zemeljskimi akordi, ki obogatijo vsako parfumsko sestavo, že stoletja znan po svojih blagodejnih pomirjajočih učinkih in je pogost sestavni del številnih priljubljenih parfumov. Odkrijte svojo »kapljico miru« in se ovijte v orientalske tone vetiverjevih parfumov že danes!

celotno besedilo skrij besedilo