Ali znate izbrati pravo kremo za moške?

Izbrati pravo kremo za žensko danes ni več noben problem, ker večina proizvajalcev ponuja celovite serije, ki so namenjene za določeno starostno kategorijo ali za določene vrste kože – občutljivo kožo, kožo, ki je nagnjena k rdečici in podobno. Kaj pa moški? Zagotovo vam zdaj pade na misel vprašanje, ali je sploh potrebno kupovati posebne kreme, ki so namenjene izključno le za moške? Ali so razlike med žensko in moško kožo resnično tako velike? Berite dalje in boste izvedeli več!

krema za moške

Osnovna razlika med kožo žensk in moških je v njeni debelini. Moška koža je približno za eno tretjino debelejša od ženske in zaradi tega je tudi bolj odporna. Veliko razliko med moško in žensko kožo povzroča tudi delovanje hormonov testosterona pri moških in estrogena ter progesterona pri ženskah. Delovanje testosterona povzroča to, da je moška koža bolj nagnjena k maščenju, pore so bolj odprte in koža bolj bleščeča. Prav razlika med maščenjem moške in ženske kože vpliva tudi na pojav gub. Bolj suha ženska koža se stara hitreje in postopno, zato se v primeru kozmetike za ženske srečamo z razlikovanjem po starosti, česar pri moški kozmetiki ne bomo našli. Ampak narava je pravična in ko se že pri moških pojavijo gube, so po navadi bolj globoke. Naslednji pomembni dejavnik je tudi britje, ki ga moramo pri izbiri primerne kozmetike za moške vzeti v poštev. Ali ste vedeli, da se povprečni moški v svojem življenju obrije približno 16 000 krat?

Kako torej izbrati pravo kremo za moške, če ne po starosti? Pomembno je, da se osredotočite zlasti na aktualno stanje kože in na to, kaj jo muči. Zato se pri moški kozmetiki srečujemo s kremami in serumi za utrujeno kožo, proti kolobarjem pod očmi, za občutljivo kožo ali kožo, ki je nagnjena k rdečici zaradi britja. Izbral sem štiri kreme iz moške serije L'Oréal Paris Men Expert, da bi jih preizkusil in vam pokazal razlike med posameznimi vrstami krem. In kako so se odrezale?

Kreme za moške L'Oréal Paris Men Expert

Vse štiri kreme imajo nekaj skupnega in to je njihova tekstura, ki je gelasta, zelo dobro se razmaže in vpija, ni preveč nadišavljena, tako da vas vonj nikakor ne moti in ne pušča mastnega filma na koži. Prav tako je tudi pakiranje identično, idealna velikost za potovanje z dozirnikom, tako da ni treba premišljevati o idealni količini. En pritisk ponudi zadostno količino kreme za cel obraz. Verjetno ne boste našli ničesar bolj praktičnega za moške.

L'Oréal Paris Men Expert Hydra Sensitive

Ta krema je namenjena zlasti za občutljivo kožo, lahko pa jo uporablja praktično vsak moški, ki hoče svojo kožo zlasti navlažiti. Krema vsebuje kompleks mineralov, kot sta kalcij in magnezij, ki koži pomagata, da se lahko bori proti neprijaznim vplivom. Osebno bi to kremo priporočil zlasti mlajšim moškim, ki nimajo nobenih vidnih težav s kožo, niti jih ne mučijo prve vidne gube.

L'Oréal Paris Men Expert All-in-1

Če imate moški resnično občutljivo kožo in se njena občutljivost še poveča med ali po britju, potem vam toplo priporočam to kremo, pri kateri dobite, kot že naslov pove, „vse v enem“. Vašo kožo dobro navlaži in se hkrati učinkovito bori proti rdečici in razdraženju. Sicer je res, da navadno nimam občutljive kože, ampak po britju je koža bolj občutljiva in to je problem pri številnih moških. Z uporabo te kreme sem bil prijetno presenečen, ker krema deluje takoj po uporabi in hitro odpravlja občutek napete in pordele kože. Če ima moški resnično občutljivo kožo, potem bo ta krema za njega majhen čudež.

L'Oréal Paris Men Expert Hydra Energetic

Ta krema je namenjena zlasti za utrujeno kožo in moram reči, da se je ekspertom od L'Oréal Paris res posrečila. Če ste pogosto v prašnem, zakajenem okolju ali delate v klimatizirani pisarni, potem je ta krema prava izbira za vas. Takoj po nanosu imate občutek svežine in pri redni uporabi bo vaša koža videti bolj sproščena in zlasti bolj zdrava. Ta učinek povzročajo zlasti vitamin C, kofein in Active Defense System, ki kožo ščiti pred delovanjem prostih radikalov. Zame je to zagotovo zmagovalec tega malega testiranja.

L'Oréal Paris Men Expert Vita Lift 5

Imate občutek, da je vaša koža vedno starejša in ste opazili tudi prve gube? Potem zagotovo posezite po tej kremi. Vsebuje Par-Elastyl in Pro-Retinol, ki se borita proti staranju kože in nastanku gub. Čeprav še nimam nobenih gub, se mi je vseeno zdelo, da je koža po uporabi bolj učvrščena. Boj proti gubam je dolgotrajen proces in zato je treba računati s tem, da se rezultati pojavijo pri redni uporabi šele po nekaj tednih. Z ostalimi kremami sem bil zelo zadovoljen, zato verjamem, da vas niti ta krema ne bo razočarala.

 Toni