Najbolj priljubljene sestavine parfumov

Najbolj priljubljene sestavine
 
Ali izbirate parfume glede na blagovno znamko? Ali vam je vodilo ime ustvarjalca parfuma ali pa morda barva stekleničke? Res je, da si ženske včasih izberemo dišavo na zelo poseben način. A najbolj enostavno je parfum izbrati glede na njegove sestavine. Katere esence so trenutno TOP?

Vrtnica

Vrtnica je nežna, a hkrati očarljiva. Ko se sreča z drugimi cveticami, kot sta na primer vijolica ali frezija, zaigra na romantično noto in v moških vzbudi zaščitniški nagon. Vendar zna biti tudi strastna. To se zgodi, ko se v sestavi parfuma znajde recimo afrodiziak jasmin.
TOP parfumi iz vrtnic: Čez dan preizkusite Guerlain: Aqua Allegoria Rosa Rossa. Vrtnica se v srcu očarljivo združi s potoniko. Za posebne priložnosti pa je tu dišava Lancôme Trésor Midnight Rose. Zelo neobičajno!
 
Vrtnica

Jasmin

V dišavi, kjer se oglaša jasmin, najdete spolno privlačnost, veselje in prisrčen temperament v najbolj čisti obliki. Idealno torej za spomladansko zapeljevanje!
Nepozabne jasminove dišave: Zelo moderna dišava, polna veselja JOY by Dior, odlična predvsem za čez dan. Če pa se želite odeti v jasmin tudi ponoči, preizkusite na primer Hugo Boss: Boss Nuit …
 
Jasmin

Vanilja

Takoj, ko se v sestavi parfumov pojavi vanilja, so moški na kolenih! Zakaj? Ker je tudi to naravni afrodiziak in prikliče občutke evforije. Vanilja osvaja in zapeljuje, hkrati pa daje občutek topline in harmonije. Če se znajde v družbi lesnih tonov, je lahko celo usodna!
Priljubljene vaniljeve dišave: Dišava Yves Saint Laurent Black Opium Intense je v vrhnjih notah polna absinta, srce je iz jasmina in sladkega korena, v bazi pa se poleg vanilje prepleta še santalovec s kavo. Če želite kaj nežnejšega, je tukaj Jil Sander Simply Poudrée.
 
Vanilja

Hruška

Sočna hruška je dišavni sinonim za optimizem. Je sveža, da bi kar ugriznil vanjo, v sestavo parfumov pa prinaša veliko zimske energije. Če ji dodamo še nekaj pikantnih tonov, je neverjetno zapeljiva!
Najboljši parfumi s hruško: V izvedbi Armani Sì Passione se huška že v vrhnjih notah meša s črnim ribezom in pikantnim rožnatim poprom ter navdušuje marsikatero med nami! Dišava Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh je za spremembo čudovito igriva …
 
Hruška

Pomarančni cvet

Esenca iz cvetov pomarančevca se v aromaterapiji uporablja za bistrenje misli in pomirjanje živcev. V parfumih vsak trenutek spremeni v čudovito doživetje in za moške deluje kot afrodiziak.
Najboljši parfum s pomarančnim cvetom: Dišava Narciso Rodriguez For Her Pure Musc napade vse čute! Je čista in hkrati globoka ter jo lahko uporabite z drugimi dišavami iz serije »For Her«. Montale Orange Flowers je osvežujoča kot siesta pod košato krošnjo pomarančevca in prepriča vse, ki mislijo, da so nišne dišave težke.
Pomarančni cvet

Sandalovina

Takoj ko sredi dišave parfumov začutite santalovec, se oglasi Orient, začimbe, a hkrati zemeljski toni usnja ali praproti. Pa vendar santalovec niti slučajno ni samo privilegij moških. V ženskih parfumih vzbuja občutek samozavesti, notranjega miru in harmonije.
Očarljivi parfumi s sandalovino: Dišava Cacharel Yes I Am Pink First izraža maline, prehaja k vrtnicam, poleg tega pa se poigrava z ingverjem ter se v baznih notah zanaša prav na sandalovino. Opojno avro okoli vas pa bo zvečer ogrnil Jean Paul Gaultier in njegov Scandal By Night.
 
Sandalovina

Netradicionalne esence

… če pa od svojega parfuma pričakujete več netradicionalnih sestavin, imamo nekaj izjemnega navdiha tudi za vas. Ker boste v ženskih dišavah našli tudi veliko posebnosti, kot so kumina (Elizabeth Arden: Green Tea), stepena smetana (Zaldig & Voltaire: This is Her), sladkor (Burrbery Brit for Her), kaviar (Mugler: Womanity) ali na primer čebelji vosek (Kim Kardashian: Pure Honey) in curacao (Beyoncé: Pulse).
P.S.: Se vam od vsega tega že vrti v glavi? Za preprosto orientacijo pri izbiri dišav imamo za vas odlično možnost izbire na podlagi posameznih sestavin, na podlagi vonja parfumov. Preverite!
 
Netradicionalne esence
 
 Denisa