Preskoči na glavno vsebino

Diptyque

Zgodba blagovne znamke diptyque se je začela v samem srcu Pariza na bulvarju Saint-Germain in je povezala tri prijatelje z enako ustvarjalno strastjo.

 

Ustanovitelji družbe – Christiane Gautrot, Desmond Knox-Leet in Yves Couesland – so se prvotno posvečali povsem drugim poklicem. Prva imenovana je bila notranja oblikovalka, drugi je bil slikar, tretji pa se je preživljal kot gledališki režiser in scenograf.

Trojico je združilo oblikovanje blaga in tapet za dizajnerski hiši Liberty in Sanderson ter kasnejše skupno odprtje lastnega razstavnega prostora za predstavljanje svojih idej. Yves je postal poslovni svetovalec; Desmond in Christiane pa sta bila umetniški duši. Korak za korakom so gradili edinstven prostor, v katerem so začeli poleg dizajnerskih dekoracij sčasoma ponujati parfume in dišave za dom. Pomanjkanje izkušenj na področju parfumov so nadomestili z navdušenjem. In uspelo jim je.

Že njihova prva toaletna voda s preprostim imenom L’eau je takoj osvojila naklonjenost kupcev. Danes je v ponudbi dišav diptyque več deset izdelkov, od katerih so bili številni izdelani v sodelovanju z vodilnimi svetovnimi izdelovalci parfumov, kot sta na primer Fabrice Pellegrin ali Olivia Giacobetti. Diptyque parfumi so čutni in opojni. Poudarili bodo vašo privlačnost in vam dali občutek samozavesti.

celotno besedilo skrij besedilo