Jean Couturier

Parfumi Jean Couturier nosijo ime svojega ustanovitelja, ki je v 60. letih 20.

 

stoletja sodeloval z Yves Saint Laurentom in je eden od ustanoviteljev blagovne znamke Yves Saint Laurent. Sodeloval je tudi na uvedbi Rive Gauche in je bil prisoten pri nastanku blagovne znamke Azzaro. Njegova občudovanja vredna kariera se je postopno usmerjala proti ustanovitvi samostojne blagovne znamke, pri čemer mu je znatno pomagala tudi njegova žena Jacqueline „Jacky“ Couturier. Skupaj sta leta 1972 ustanovila modno hišo s parfumi.

Prav njegova žena Jacky je avtorica slavnega in resnično kultnega parfuma Coriandre, ki je nastal leta 1973, leta 1993 je bil preoblikovan, prenovljen in je nadaljeval svojo fantastično pot na trgu s parfumi. Gre za klasično chypre dišavo s popolnim vonjem mila. Jacqueline Couturier je o svojem parfumu rekla: „V Corinandre sem hotela zajeti čustva svoje mladosti, subtilen in delikaten vonj svoje mamice in zapeljivo vzdušje v Grasse“.

 Zelo zanimivo je, da čeprav je Coriandre prvotno izredno ženski parfum, je postopno postal priljubljen tudi pri mnogih moških. Coriandre vsebuje neverjetnih 119 sestavin in nobena od njih ne sme presegati drugih. Samo tako lahko ustvarjajo popolnoma gladek, svilnat vtis harmoničnega vonja. Cvetovi se povezujejo z zelišči in začimbami in zanimivo je, da čeprav je v naslovu parfuma koriander, glavni ton daje zlasti angelika, ki je raztopljena v mošusu in aldehidih. Parfumi Jean Couturier danes imajo serijo 10 izdelkov. Poleg slavnega Coriandre je to na primer Un Jardin A Paris ali najnovejši Paris Baroque. Vsi parfumi Jean Couturier spadajo med resnično edinstvene in ekskluzivne dišave. Gre za popoln izziv za vse posameznike, ki iščejo originalnost, edinstven izraz in jih lahko zadovolji le resnična kakovost.

celotno besedilo skrij besedilo