Otroški slinčki

Kako izbrati slinček

Zaščitite oblačila dojenčka pred umazanijo. Slinčki so sestavni del prehranjevanja vsakega otročička. Otroški slinčki so namenjeni novorojenčkom, dojenčkom in malčkom ter so izdelani iz različnih materialov in so različnih barv. Nekateri se lahko celo pomivajo v pomivalnem stroju, spet drugi pa so nepogrešljiv spremljevalec na potovanjih. Vi samo izberite.

Vrste otroških slinčkov

  • Slinček iz blaga je zelo udoben za nošenje, je lahek in popolnoma posnema gibanje otroka. Najpogosteje so slinčki iz blaga izdelani iz frotirja, bombaža ali bambusa ter se po uporabi brez težav operejo v pralnem stroju.
  • Plastični slinček je izdelan iz tanke, a vseeno odporne plastike, po uporabi ga enostavno splaknete ali obrišete. Gre za nepremočljiv slinček in zahvaljujoč enostavnemu vzdrževanju bo dolgo kot nov.
  • Silikonski slinček se dobro prilega in je zelo prijeten za nošenje. Izdelan je iz zelo odpornega silikona in ga zato lahko po uporabi enostavno pomijete tudi v pomivalnem stroju.
  • Papirnati slinček je odlična izbira za potovanja. Gre za otroški slinček za enkratno uporabo, ki je izdelan iz svilenega papirja ali netkanega blaga, ki ga lahko po uporabi vržete v smeti. Praktična embalaža vsebuje več kosov in najde mesto v vsaki torbici ali vozičku.

Oblike otroških slinčkov

Slinčki za dojenčke se razlikujejo po obliki in tudi po načinu zapenjanja. Zapenjanje se lahko nastavi s pomočjo zaponk, da slinček raste skupaj z otrokom, ali pa se slinček zaveže in zapre z ježkom, kar je bolj v navadi pri klasičnih slinčkih.

  • Klasični slinček je primeren za najmanjše dojenčke, prav tako ga lahko uporabite za brisanje sline. Je zelo praktičen in priročen za potovanja. Na notino.si najdete slinčke za novorojenčke, pa tudi za dojenčke, stare nekaj mesecev.
  • Slinček z žepom ali s t. i. koritom je primeren za otroke od petih mesecev dalje in je nepogrešljiv, ko šele začenjate s hranjenjem otroka. Slinček s koritom prestreže padajoči kos hrane ali pireja ter tako prepreči padanje drobtin pod mizo ali na otroške nogice.
  • Slinček z rokavi dobro opravi svojo nalogo, ko želi otrok jesti sam, prav tako pa je dober pomočnik pri različnih igrah s področja umetnosti.

Če pri vašem otročičku pravkar začenjate s hranjenjem ali pa želi jesti sam, brez pomoči, izberite zanj praktičen silikonski slinček z žepom ali s koritom, ki bo odličen pomočnik pri mizi in vam bo privarčeval ogromno časa pri pranju otroških oblačil. Klasične otroške slinčke ali slinčke za enkratno uporabo pa enostavno pospravite v vsako torbo ali torbico in že lahko odpotujete. Na notino.si najdete vse potrebno.