Strgalo za jezik

Strgalo za jezik
Filter
Cenovni razpon

do

Za koga?

Znebite se oblog na jeziku in uživajte v svežem dahu. Dodajte zobni ščetki, ustni vodi in zobni nitki še strgalo za jezik, s katerim odstranite obloge z jezika in preprečite razmnoževanje bakterij.

Zakaj sploh uporabljati strgalo za jezik?

Na površini jezika se podnevi nakopičijo in posledično razpadajo bakterije, ki povzročajo slab zadah. Zato se poleg čiščenja zob in medzobnih prostorov osredotočite tudi na obloge na jeziku. Bakterije in obloge začnejo po približno eni uri od čiščenja zob razpadati ter napadejo zobno sklenino.

Prevleke na jeziku so najbolj očitne zjutraj. Ponoči, ko spite, se toksini iz telesa izločajo na površino jezika, zato imamo zjutraj na jeziku belo oblogo. Da preprečite, da bi se ti toksini vrnili nazaj v telo (recimo z zaužito hrano), si takoj, ko se zbudite, očistite jezik s strgalom za jezik.

Kako se znebiti oblog na jeziku?

Uporaba strgala za jezik je enostavna: Po jeziku se sprehajajte z dolgimi gibi od zadaj naprej. Ko pridete do konice jezika, splaknite strgalo z vodo in ponovite postopek, dokler ne bo vaš jezik popolnoma čist.

Na notino.si najdete gumijasta in plastična strgala za jezik, ki iz jezika zanesljivo odstranijo odvečne obloge. Popolnoma vseeno je, iz kakšnega materiala je strgalo, obloge boste z jezika z njim vedno odstranili bolj učinkovito kot z zobno ščetko. Strgala za jezik Curaprox ali G.U.M uporabljajte vsaj dvakrat na teden, še pred čiščenjem zob. Prav tako pa ne pozabite na ustno vodo in uživajte v svežem dahu.