Preskoči na glavno vsebino

Barvni korektorji: Jih znate uporabljati?

Odpravljajo različne pomanjkljivosti na vaši koži, jo osvetlijo ali ji dodajo bolj zdrav pridih. Vedeti morate samo, kako jih izbrati in kako jih uporabljati. Barvni korektorji in korektorji v barvi kože nikakor ne smejo manjkati v vaši kozmetični torbici.

Prekrijte temne podočnjake, akne, brazgotine ali pege enostavno in hitro. Spretni barvni korektorji delujejo po načelu kontrasta komplementarnih barv in tako nevtralizirajo barvne sence ali madeže na obrazu. Izberite si najboljši korektor, ki je kot narejen za vas, ali pa uporabite paleto korektorjev in bodite vedno pripravljeni.

Zelen korektor

Za kaj se uporablja:

Zelena je nasprotje rdeče in zato odlično nevtralizira vse rdeče madeže na koži. To je idealen korektor za akne, rdeče brazgotine ali za popokane žilice. Izogibajte se nanosu na odprte ranice.

Kako ga uporabljati:

Tenko plast zelenega korektorja nanesite na težavni del obraza. Temeljito razmažite in nato ton kože obraza poenotite z make-upom. Boljše prekrivanje mozoljčkov in manjših brazgotin zagotovljeno.

celotno besedilo skrij besedilo

Vijoličast korektor

Za kaj se uporablja:

Vijoličasta barva je nasprotje rumene, idealno nevtralizira neželene rumene podtone kože obraza. Lepo posvetli kožo in ji doda svež videz.

Kako ga uporabljati:

Odtenek vijoličastega korektorja prilagodite barvi kože obraza. Za svetlo kožo izberite svetlejši odtenek, za temno kožo pa močnejši korektor. Manjšo količino korektorja nanesite na kožo obraza s pomočjo čopiča ali gobice, nato pa nanesite samo make-up ali pa obraz le na rahlo popudrajte.

celotno besedilo skrij besedilo

Oranžen korektor

Za kaj se uporablja:

Izvrsten korektor za podočnjake, še posebej tiste bolj temne z modrikastim pridihom. V manjši količini dobro deluje tudi kot dodatek za bolj zdrav pridih medlo sivkaste polti. Če ga zmešate z malo zelenega korektorja, bo prekril tudi modro zelene žile.

Kako ga uporabljati:

Oranžni korektor nanesite na podočnjake, temeljito razmažite in prekrijte z make-upom. V hipu boste videti mlajši.

celotno besedilo skrij besedilo

Rožnat korektor

Za kaj se uporablja:

Rožnat korektor se uporablja za prekrivanje pigmentih madežev, peg ali znamenj pri svetlem tipu kože. Rožnata nevtralizira in skrije tudi zelene žile na obrazu. Izogibajte se prekrivanju vijoličastih senc, ki vse še bolj poudarijo.

Kako ga uporabljati:

Enako kot zelen korektor ga uporabljajte samo za težavne dele, razmažite in nanesite make-up.

celotno besedilo skrij besedilo

Rumen korektor

Za kaj se uporablja:

Osvetli medlo, utrujeno kožo in ji doda bolj topel, zdrav pridih. Odlično prekriva vijolične podočnjake, modrice in prosojne vijolične žile.

Kako ga uporabljati:

Rumen korektor za pod oči nanesite od notranjih kotičkov oči navzven. Ali pa razjasnite cel obraz z nanosom tanke plasti pod make-up. Videti boste spočito in sijoče.

celotno besedilo skrij besedilo

Beli in nevtralni korektor

Za kaj se uporablja:

Nevtralni korektorji za prekrivanje v barvi vaše kože prekrijejo neželene mozoljčke, madeže ali podočnjake po neprespani noči. Bel korektor lahko razen za prekrivanje pomanjkljivosti uporabite tudi kot osvetljevalec, ki poudari prednosti vašega obraza.

Kako ga uporabljati:

Korektorji v odtenku vaše polti odlično delujejo tudi samostojno, torej brez make-upa. Z njimi prekrijte težavne dele in jih razmažite. Prav tako jih lahko dobro kombinirate z barvnimi korektorji, s čimer boste dosegli kar se da dober naravni rezultat.

Z belim korektorjem prekrijte podočnjake in ta del barvno poenotite z obrazom s pomočjo make-upa. Ali pa ga nanesite v notranje kotičke oči, na zgornji del ličnic, na rob nosu in nad zgornjo ustnico, s čimer boste posvetlili in poudarili prednosti vašega obraza.

celotno besedilo skrij besedilo