Preskoči na glavno vsebino

Chopard

Chopard

Parfumi, tako dragoceni, prefinjeni in elegantni kot dragulji ali luksuzne ure. Švicarsko kakovost in tradicijo v svet ženskih ter moških dišav prinaša prestižna blagovna znamka Chopard. Izvorno draguljarsko in urarsko družinsko podjetje ne skriva svojih korenin – vsak njihov parfum je ekskluziven dišeči dragulj v steklenički, ki spominja na drag kamen in tako okrasi ne samo vas, temveč tudi vašo toaletno mizico.

Nastanek blagovne znamke Chopard sega v leto 1860, ko je švicarski urar Louis-Ulysse Chopard začel z izdelavo zelo natančnih žepnih ur. V 60-ih letih 20. stoletja je njegov vnuk Paul-André Chopard družbo prodal nemškemu draguljarju Karlu Scheufeleju III., ki je s svojo družino poskrbel za širitev blagovne znamke. Njegova hči Caroline Scheufele se je leta 1986 odločila povezati dragi kamen s parfumom in tako je luč sveta ugledal Chopard Happy Diamonds, ki je nastal po navdihu diamanta v 18-karatnem zlatu. Temu prvencu na področju parfumerije je nato sledila cela linija ekskluzivnih parfumov.

Med svetovno znane dišave spada denimo ženska parfumska voda Chopard Cašmir, ki je leta 1992 dopolnila istoimensko kolekcijo nakita. Zelo priljubljen je tudi parfum Chopard Wish, skrit v elegantni steklenički v obliki brušenega diamanta. Ena izmed najbolj tradicionalnih dirk klasičnih in vintage avtomobilov je bila navdih za nastanek moške dišave Chopard Mille Miglia. Blagovna znamka Chopard od leta 1998 krasi tudi filmske zvezde na festivalu v Cannesu. Tudi vi se boste počutili kot na rdeči preprogi po zaslugi dišečih draguljev, kot so moški Chopard Oud Malaki in ženski Chopard Love Chopard, Chopard Brilliant Wish ter Chopard Happy Spirit.

celotno besedilo skrij besedilo