Antioksidanti v kozmetiki

Imate izbrano
  • Antioxidanty
Filter
Cenovni razpon

do

Za koga?
Ocena
  •   9
  •   1
  •   1
  •   2
Najbolj prodajani

Antioksidanti

Ščitite svojo kožo pred negativnimi vplivi okolja. Zunanji dejavniki, kot so hiter življenjski slog, UV sevanje ali stres, povzročajo do 80 % prezgodnjega staranja vaše kože. Kožo neprestano napadajo škodljivi prosti radikali, ki pospešujejo staranje celic, povzročajo upad kolagena in elastina v koži, nastajanje gub in pigmentnih madežev. Antioksidanti pa stojijo v obrambni liniji in so sposobni kožo učinkovito varovati pred zunanjimi obremenitvami, borijo se proti delovanju prostih radikalov in proti oksidativnemu stresu.

V to skupino organskih molekul na primer uvrščamo vitamin C, E, retinol, beta-karoten, cink, selen, koencim Q10 in veliko drugih, za kožo koristnih sestavin. Kaj zmorejo?

Lastnosti antioksidantov

Antioksidanti nevtralizirajo škodljivo delovanje prostih radikalov, ustvarjajo zaščitno bariero in preprečujejo neželeno staranje kože.

Učinki antioksidantov na obraz

  • Krepijo antioksidante, ki so prisotni v koži.
  • Ščitijo celice pred oksidacijo in degenerativnimi spremembami..
  • Preprečujejo poškodbe celičnih sestavin kolagena in elastina, s tem pa upočasnjujejo proces prezgodnjega staranja kože.
  • Prispevajo k boljši regeneraciji kože.
  • Pomagajo gladiti gube in se borijo proti pigmentni neenakosti kože.

Antioksidanti v kozmetiki

Naravni antioksidanti so telesu lastne snovi, katerih količina pa je v organizmu precej majhna. Če hrepenite po zdravi koži brez gub, jih redno dopolnjujte s pomočjo primerne kozmetike z antioksidanti.

Osredotočite se predvsem na antioksidantno kozmetiko, ki je obogatena tako s kompleksom učinkovitih antioksidantov kot z drugimi koristnimi snovmi, ki preprečujejo staranje kože. Antioksidanti naj bi smeli manjkati v nočni kozmetiki in v dnevnih kremah. Za zares intenziven pomlajevalni odmerek posezite po regeneracijskih maskah in serumih za obraz z antioksidanti.

Če se odpravljate na sonce, privoščite svoji koži zaščitno antioksidantno kremo za sončenje, po sončenju pa jo oskrbite z vlažilno kremo z antioksidanti in vsebnostjo drugih hranilnih in pomirjajočih snovi. Priporočamo, da pozornost posvetite tudi antioksidantni lasni kozmetiki, ki poleti ščiti lase pred izsuševanjem in bledenjem barve, pozimi pa se bori proti neugodnim vplivom mrzlega vremena.

Zares široko ponudbo antioksidantnih serumov, mask in vlažilnih krem z antioksidanti najdete samo na notino.si. Upočasnite staranje kože in ji privoščite odmerek eliksirja mladosti, ki bo kožo dolgo ohranjal lepo, brez gub in neprijetne pigmentacije.

Vas zanimajo sestavine kozmetike? Preberite si, kaj na primer zmorejo ceramidi ali termalna voda!

celotno besedilo skrij besedilo