Preskoči na glavno vsebino

Biotin

Biotin oziroma vitamin B7 spada v skupino vitagenov in je med ljudmi poimenovan tudi kot „vitamin lepote“. Zadostuje namreč tudi blago pomanjkanje tega vitamina v koži in bodo koža, nohti in lasje to zelo hitro pokazali. Če vas mučijo suha koža, akne, ekcemi ali precejšnje izpadanje las in prhljaj, si privoščite kozmetiko z biotinom, ki koži in lasem povrne zdrav videz in lepoto ter deluje preventivno proti problemom kože. Spoznajte moč lepotne sestavine, ki poleg tega tudi upočasnjuje staranje kože in prezgodnje sivenje las!

 

Lastnosti biotina

Biotin je naravni vir energije, njegova glavna sposobnost pa je skrb za ustrezno strukturo kože in las, ščiti jih namreč pred škodljivimi vplivi okolice.

Učinki biotina na lase

  • Preprečuje izpadanje las in podpira njihovo rast.
  • Spodbuja nastajanje kolagena in pomaga učvrstiti lasno vlakno.
  • Upočasnjuje sivenje las in druge znake staranja las.
  • Lasem vrača gostoto, trdnost in prožnost.

Učinki biotina na kožo

  • Pomaga preprečevati nastajanje aken.
  • Preprečuje preveliko izsuševanje kože in srbečico ter je učinkovit v boju proti luskavici in drugim težavam s kožo.
  • Kožo ščiti pred škodljivimi prostimi radikali in spodbuja tvorbo kolagena, s čimer preprečuje nastajanje gubic in druge znake staranja kože.

Kozmetika z biotinom

Potrebno količino biotina telesu dajemo s hrano, kot so kvasovke, oreški ali soja. Predvsem v obdobju sezonskih sprememb, ki neugodno vplivajo na strukturo kože in las, je želeno, da ga dopolnimo tudi s pomočjo biotinskih šamponov, serumov in druge kozmetike. Biotin je telesu čisto naravna snov, zato je kozmetika z vsebnostjo le-tega primerna tudi za občutljivo kožo.

Preizkusite biotin za lase v obdobju pomladi in jeseni, ko lahko prihaja do prekomernega izpadanja las. Priporočamo, da šampon z biotinom in kolagenom vključite tudi v obdobju povečanega stresa, ki deluje na kakovost las in vpliva na njihovo stanje in gostoto. Po umivanju las ne pozabite nahraniti z biotinsko masko za lase, oljem ali balzamom z biotinom.

Biotin za nohte deluje kot preventiva proti lomljenju in cepljenju, spodbuja njihovo rast in poskrbi tudi za zdravje nohtne posteljice. Preizkusite kremo za roke z biotinom ali hranila za nohte z vsebnostjo biotina, kar je priporočeno uporabljati redno predvsem v zimskih mesecih.

Spoznajte skrivnost vitamina B7, ki prezgodnjemu staranju kože, gubam in sivim lasem ne da nobene šanse! Tudi vi preizkusite šampone, maske in balzame z biotinom.

Vas zanimajo sestavine kozmetike? Preberite, kaj zmorejo kofein, ceramidi ali denimo AHA kisline!

celotno besedilo skrij besedilo