Ropotuljice za dojenčke

Filter
Cenovni razpon

do

Ljubke ropotuljice za najmlajše

Raziščite svet veselih ropotuljic, ki pritegnejo in razvedrijo otroka doma in na potovanjih! Pestre otroške ropotuljice, ki oddajajo različne zvoke, prispevajo k razvoju koordinacije in čutil najmlajših že v prvih dneh po rojstvu. Ropotuljice so izdelane iz kakovostnih in odpornih materialov in so posebej oblikovane tako, da jih enostavno primejo tudi drobne otroške ročice. Za svojega dojenčka izberite najboljšo ropotuljico že danes na notino.si!

Kako izbrati ropotuljico za dojenčka

Ropotuljice so namenjene otrokom že od rojstva in bolj ko bo ropotuljica zanimiva in barvna, več razvedrila bo prinesla. Pri izbiri se osredotočite na velikost, obliko in material ropotuljice, pa tudi na starost otroka.

Oblika ropotuljice

Sijoče barve in zanimive oblike otroka pritegnejo tudi v trenutkih neudobja. Izbirajte pa ropotuljice, ki za vašega otroka ne bodo pretežke in težko oprijemljive. Klasično ropotuljico za v roko lahko dopolnite z drugimi tipi ropotuljic:

  • Otroške ropotuljice za na roko in nogo otrokom pomagajo, da se zavejo lastnega giba v reakciji na zvok. Te ropotuljice so izdelane iz mehkih tkanin in dopolnjene z kraguljčki ali šumečim papirjem. S pomočjo ježka se enostavno pritrdijo na zapestje ali gleženj. Srečate se lahko tudi z nogavicami ropotuljicami.
  • Ropotuljica za na voziček z barvnimi oblikami ali plišastimi živalmi na elastiki ali vzmeti je lep okrasek vsakega vozička, poleg tega pa jo lahko pritrdite tudi na posteljo ali otroški ležalnik.

Naš nasvet: V podobi ropotuljastih verižic ali kroglic so tudi nekatere sponke za dudo, ki obenem preprečujejo izgubo dude.

Material ropotuljice

Pri izbiri ropotuljice poleg varnosti materiala pazite tudi na zahtevnost njenega vzdrževanja. Nekatere ropotuljice lahko pomivate v pomivalnem stroju, sterilizirate v vroči vodi ali perete v pralnem stroju.

  • Plastične ropotuljice ponujajo različne oblike in površinske obdelave (nazobčanost, zareze), ki pomagajo tudi pri rasti zob. Material ne sme vsebovati ftalatov, BPA, PVC in drugih škodljivih snovi.
  • Lesene ropotuljice za otroke so ponavadi v obliki kroglic ali perlic v kombinaciji z drugimi materiali. Običajno je uporabljen popolnoma obdelan les sadnega drevja, javorja ali hrasta.
  • Tekstilne ropotuljice so ljubke družabnice v obliki živali ali balonov. pogoste so kombinacije plišastih ropotuljic z drugimi materiali.

Ropotuljice glede na starost otroka

  • Ropotuljica za novorojenčka mora biti intenzivno kontrastnih barv in mora oddajati predvsem pomirjajoče zvoke. Priljubljene so enostavne povezane oblike, ki spodbujajo razvoj motorike.
  • Ropotuljica za dojenčka od 3 mesecev je zapletenejših oblik in barv z raznimi zvoki. Sestavni del nekaterih ropotuljic so lahko tudi grizala, ki pomagajo pri neprijetni bolečini ob izraščanju prvih zobkov.

Ljubke ropotuljice za otroke pomagajo pri zdravem razvoju otroka in prinašajo zabavo doma v postelji in v vozičku na sprehodu. Raziščite pestro ponudbo igrač za otroke in drugih otroških potrebščin ter svojemu dojenčku privoščite najboljšo možno zabavo!