Preskoči na glavno vsebino

Ambra parfumi

Odkrijte svet ambra dišav, ki vas bodo grele tudi v najbolj hladnih dneh. Kombinacija sladkega lesa, vanilje in medu, ki vsaki sestavini parfuma prida tudi orientalski pridih in ki jo boste na koži čutili še dolge ure po nanosu. Vonj ambre pozitivno deluje na vaše počutje, pripomore k boljšemu razpoloženju in prijetno pomirja.

 

Značilnosti vonja ambre:

Aroma ambre je lesna in zelo orientalska. Gre za kombinacijo vonja sladkega lesa, začimb in medu. Njeni toni so topli, pudrasti in dišavam dodajo sladke tone z vonjem tobaka in vaniljevo aromo. Ambra odlično poudarja druge sestavine parfuma, poleg tega pa dolgo traja.

Kako se pridobiva vonj ambre:

Ambra ali jantar je fosilizirana smola starodavnih borov, starih med 50 in 300 milijoni let. Tam, kjer je bor poškodovan, je nekoč začel iztekati dragoceni drevesni sok, ki drevo varuje pred plesnijo in drugimi boleznimi. Smola je zlato bakrenaste barve, zanjo pa je značilen topel in lesnat vonj. Iz jantarja borov ni mogoča ekstrakcija dišeče esence, kljub temu pa je ta vonj tako očaral izdelovalce parfumov, da so začeli v parfume dodajati ambra tone, torej mešanico sestavin, ki v parfumu naravno soustvarja vonj ambre.

Za ambra tone se trenutno uporablja labdanum, rjava smola, pridobljena iz rastlin Cistus ladanifer in Cistus creticus. Prav tako se uporabljajo fižoli tonka, ki se pridobivajo iz dreves domače češplje. Za piko na i popolnih tonov se doda še ščepec vanilje, mandljev, tobaka in benziona. Ambra je torej dišeči ton in kombinacija dišečih esenc, ki odlično izražajo vonj jantarja iz starodavnih borov, ki že stoletja navdušuje izdelovalce parfumov po vsem svetu.

Pri izdelavi parfumov srečamo tudi sivo ambro ali ambergris. Gre za vrsto ambre živalskega izvora, ki nastaja v prebavnem sistemu kita glavača. Siva ambra se upravičeno imenuje »morsko zlato«, je zelo dragocena in se pri izdelavi parfumov uporablja zelo redko, večinoma jo nadomeščajo s sintetičnimi dišavami. Njen vonj je zelo živalski, slan, celo tobačen.

Pustite, da vas zapeljejo prestižni toni ambra parfumov in si v hladnih dneh privoščite nežno božanje. Medeni vonj ambre vas bo spremljal cel dan, vaša okolica pa bo občudovala njegov orientalski pridih. Poiščite svoj ambra parfum na notino.si.

celotno besedilo skrij besedilo