Ambrov parfum

Odkrijte svet ambrovih dišav, ki vas bodo grele tudi v najbolj hladnih dneh. Kombinacija zemeljskih tonov, sladkega lesa in medu, ki vsaki sestavini parfuma prida tudi orientalski pridih, in ki jo boste na koži čutili še dolge ure po nanosu.

 

Vonj ambre pozitivno deluje na vaše počutje, pripomore k boljšemu razpoloženju in prijetno pomirja.

Značilnosti vonja ambre:

Aroma ambre je zemeljska in orientalska. Gre za kombinacijo vonja sladkega lesa, začimb in medu. Njeni toni so topli, pudrasti in dišavam pridajo sladko-slane tone, ki zadišijo po tobaku. Ambra odlično poudarja druge sestavine parfuma, poleg tega pa dolgo traja.

Kako se pridobiva vonj ambre:

Siva ambra, ki se upravičeno imenuje tudi »morsko zlato«, je namreč trdna, voskasta substanca, ki nastaja v prebavnem traktu kita glavača. Ko se izloči iz živali, plava v morju, kose različne starosti in vrste, pa lahko najdemo na obali. Zaželeno je, da ambra plava v oceanu vsaj 20 let. Včasih se uporablja tinktura ambre, ki je stara tudi 60 let. Siva ambra je zelo dragocena in draga, pri proizvodnji parfumov jo v večini primerov nadomesti sintetična.

Vonj ambre se dandanes proizvaja iz smole labdanum, zrn tonka ali iz semen slive cibora. Za piko na i se pudrastim tonom ambre lahko doda tudi malce vanilje, tobaka, mandljev ali benziona.

Pustite, da vas zapeljejo prestižni toni ambrovih parfumov in si v hladnih dneh privoščite nežno božanje. Medeni vonj ambre vas bo spremljal cel dan, vaša okolica pa bo občudovala njegov orientalski pridih. Poiščite svoj ambrov parfum na notino.si.

celotno besedilo skrij besedilo

12

12 Pokaži več