Preskoči na glavno vsebino

Potrebujem nov parfum! Kaj storiti, ko se naveličate svoje najljubše dišave in želite spremembo

16. 1. 2023Jana Potuznik
5 minut branja
Vse se enkrat konča in tudi ljubezen do najljubše dišave lahko zbledi. Nenadoma ni več isto. Moti vas, da je na sebi dejansko ne čutite. Ni pomembno, zakaj si želite spremembe. Pomembno je, da se iskanje nove dišeče ljubezni odlično konča!

Sprememba, ki jo boste občutili vi in vaša okolica

O tem, da je menjava parfuma velika stvar, zlasti v svetu nas žensk, verjetno ni treba razpravljati. Dišava, ki jo nosimo, okolici v veliki meri pove, kdo smo. Določa tudi, kako se počutimo. Naš parfum je v središču pozornosti, dokler prinaša občutek edinstvenosti ali pa lahko zagotovi občutek znanega udobja. Ko pa to ni več "to", je čas za ukrepanje. Katera pot vodi do nove dišave?

Vas moti, da po nekaj minutah sploh ne veste, da imate parfum, in da vonj izgine? Parfumarji menijo, da je idealna situacija, ko ne morete ugotoviti, kdaj dišite vi, vaša koža, mošus in kdaj ljudje začnejo opažati parfum, ki ga nosite. Dejstvo, da za dišavo sploh ne veste, je lahko sporočilo, da nosite pravo dišavo! Poskusite dodatno kupiti parfumirano kozmetiko, na primer gel za prhanje ali losjon za telo, če se k vašemu parfumu proizvaja, in se po novem obdajte z vonjem v več plasteh.

1. Preizkusite različico intense 

Veliko parfumarskih velikanov je vzljubilo igro "imamo parfum in naredili bomo različico intense“. Ne gre za močnejšo koncentracijo dišave, temveč za spremembo, pri kateri ena od sestavin izstopa ali rahlo spremeni sestavo glavnih sestavin. Že ta igrivost je seksi!

Ko iščete novo dišavo, je logično, da najprej poskusite različico intense. Imamo na primer Mugler Alien Goddess in tudi Mugler Alien Goddess Intense. Ali Armani My Way in tudi Armani My Way Intense… Enako se dogaja z moškimi dišavami! Podobno velja tudi za različici noir ali absolue. 

Poskusite kombinirati dišave. Tako kot nanašate dva odtenka šminke, lahko eksperimentirate tudi s parfumi. To je lahko pekel, a če boste izbrali podobne vrste dišav, se lahko srečajo na zanimiv način! Nekateri proizvajalci na to dejansko računajo, kot na primer pri setu Narciso Rodriguez For Her Musc Noir

Nasveti za odlične ženske dišave za začetek leta 2023

2. Opredelite svojo najljubšo sestavino

Različica intense ne obstaja ali pa ste se je naveličali? Potem je najlažje poiskati dišavo iz podobne kategorije, kot ste jo imeli do zdaj. Vendar to pomeni, da veste, katero sestavino imate radi. Vaniljo? Lesne tone? Jasmin? Poiščite jih! Dobro vam bo šlo z Vonji parfumov. Iskanje lahko opravite tudi sami in ga vzamete kot pustolovščino. 

Ste sanjač ali zmogljiv športnik? Ste konservativni ali radi raziskujete? Od vsega tega je odvisno, kako veliko spremembo parfuma lahko prenesete. Pa tudi, katero kategorijo dišav imate najraje. Kot športnik mogoče sveže, vodne, citrusne, kot intelektualka s knjigo v roki pa morda mošusne, vaniljeve ali lesne? 

Iščete zanimive moške dišave?

3. Poiščite barvo stekleničke 

To ni stoodstotno pravilo, vendar določene barve stekleničk vsebujejo večinoma določene vrste dišav. Bele in prozorne stekleničke skrivajo dišave, ki so nežne, zračne, pudraste, sveže. Rdeča je izrazito ženstvena, vijolični ali škrlatni odtenki so prav tako zelo prefinjeni, črne stekleničke pa pogosto skrivajo določeno željo po pustolovščini, moč in odločnost. 

Tudi vaše osebne barvne preference veliko povedo o vas. Če obožujete drzne barve in jih kombinirate na navidez brezglavo, a popolnoma premišljeno, le težko vzljubite nežne cvetlične sestave. Bolj verjetno je, da se boste odločili za drzne in po možnosti uniseks nišne variacije. Če imate radi črno barvo, ne boste posegali po citrusih, ampak vas bodo bolj zanimale lesne, cipresne ali začimbne dišave ...

Osnovne smernice za menjavo parfuma imate. Če želite potrditi svojo izbiro, ne odlašajte in koristite storitev Try It First. K parfumu dobite tudi majhen vzorec parfuma, ki ga preizkusite, in šele če vam bo všeč, obdržite tudi veliko pakiranje parfuma.

Preberite si več