Preskoči na glavno vsebino

Propolis

Propolis je zmes smolnih snovi, čebeljega voska, balzamov in eteričnih olj prijetnega aromatičnega vonja, ki jo proizvajajo čebele iz smole, nabrane na rastlinah in drevesih. Ne preseneča, da so že stari Egipčani cenili njegove regeneracijske učinke, vsebuje namreč več kot 300 snovi z antioksidacijskimi učinki, vitamine skupine B, minerale, tanine in druge koristne snovi.

 

Lastnosti propolisa

Propolis je popolnoma uravnotežena snov z vsestranskimi regeneracijskimi učinki za obraz, lase in kožo celega telesa. 

Učinki propolisa na obraz

  • Regenerira razpokano kožo in hrani suho kožo obraza.
  • S kože odstranjuje ogrce in skrbi za problematično kožo.
  • Pomaga pri ekcemih in aknah.
  • Izboljšuje kakovost kože, ima regeneracijske učinke.

Učinki propolisa na lase

  • Hrani lasišče in neguje lasne korenine.
  • Deluje proti prekomernemu izpadanju las.
  • Izboljšuje kakovost las, celi las po celotni dolžini in daje sijaj.
  • Odstranjuje prhljaj.

Kozmetika s propolisom

Propolis je največkrat prisoten v pripravkih, ki pomagajo ohranjati in uravnavati naravno mikrofloro kože. Pogosto se uporablja tudi za naravno parfumacijo izdelkov, njegov svež vonj, ki spominja na razcveteli travnik, je zelo priljubljen.

Propolis je praktično nestrupen, primeren je za vse tipe kože, lahko pa se jemlje dolgoročno. Paziti moramo samo na osebe, ki so alergične na čebelje proizvode, lahko namreč povzroči neprijetno reakcijo na koži.

Najbolj priljubljen je postal v naravni in bio kozmetiki, lahko kot del drugih naravnih snovi ali kot glavna sestavina (tinktura propolisa). Na notino.si boste našli kolekcijo propolisovih krem proti aknam in čistilnih tonikov za mastno in problematično kožo.

Propolis blagodejno deluje na afte in herpese. Veliko se uporablja tudi v ustni higieni, priljubljene so na primer zobne paste s propolisom. Če v zimskem obdobju trpite zaradi razpokanih ustnic in herpesov, kupite si za v torbico kupite balzam za ustnice s propolisom in prvo pomoč boste imeli vedno pri roki. Razpokano kožo na rokah varuje in regenerira propolisovo mazilo, za prhljaj pa poskrbi propolisov šampon.

Znanstveniki stalno verjamejo, da še niso bile odkrite vse blagodejne lastnosti tega naravnega čudeža. Čebelji propolis še kar preseneča s svojo močjo in vsestranskimi učinki. Preizkusite ga že danes!

celotno besedilo skrij besedilo