Kako do bolj polnih in voljnih ustnic

YSL

V zadnjih nekaj letih smo zamenjali veliko različnih trendov ličenja za ustnice in skoraj vsi imajo skupni imenovalec - zapeljujejo nas s polnimi in voljnimi ustnicami. Kamorkoli se obrnemo vidimo različne modele, igralke in influencerke, ki imajo polne in voljne ustnice. 

Voljnost ter napetost same kože in ustnic ponavadi povezujemo z zdravjem, saj tako izgledamo hidrirani. 

Tukaj je nekaj napotkov ter trikov, kako lahko dosežete videz polnih ustnic z ličenjem. 

1. PRIPRAVA USTNIC

Fokusirajte se na eksfoliacijo in vlaženje ustnic, vendar ne pozabite, kako pomembna je nega kože okoli ust.

Za piling ustnic priporočam bombažno krpico za umivanje, ki jo zmočimo v topli vodi ter z njo zdrgnemo suhe luske z ustnic.

Za vlaženje kože okoli ustnic pa enostavno lahko uporabite vašo kremo za okoli oči. 

2.OSVETLJEVANJE 

Najprej osvetlite področje okoli ustnic s tekočo podlago ali korektorjem, kateri naj bo 2 odtenka svetlejši od vašega tena. 

Sam ponavadi uporabljam Touche Éclat, v primeru potrebe po prekrivanju temnih lis ali hiperpigmentacij pa korektor All Hours Concealer.

Uporabite osvetljevalec v prahu na vrhu zgornje ustnice. S svetljenjem na tem predelu lahko dosežete bolj poln videz ustnic. 

3. OBLIKOVANJE

Izberite odtenek črtala za obrobo ustnic, ki se ujema z odtenkom vaše šminke ali pa je za odtenek temnejši.

Ko ste izbrali vašo obrobo in poudarili naravno obliko vaših ustnic, jih lahko dodatno obrobite največ za debelino konice vašega črtala za obrobo.

Nato ustnice pobarvajte od znotraj, da jih izpopolnite. 

To bo vašim ustnicam dalo strukturo in podlago za produkte, ki jih boste nanesli preko.

Za obrobljanje ustnic priporočam Dessin Des Levres Lip Styler, po potrebi pa lahko zabrišete ostre linije z uporabo silikonskega aplikatorja, ki ga boste našli na drugi strani svinčnika. 

4.RDEČILO ZA USTNICE

Ko ste z oblikovanjem ustnic zaključili, nanesite rdečilo za ustnice. 

Za poln in sočen izgled vaših ustnic izberite rdečilo za ustnice s svetlečim zaključkom.

Če ste ljubiteljica rdečil za ustnice z mat zaključkom, se lahko poigrate s kombiniranjem različnih tekstur in na sredino ustnic dodate malce sijaja, da jim poudarite volumen. 

YSL

Svetleče ustnice ali pa samo detajli bodo poskrbeli za izgled navlaženosti, napetosti ter polnosti. 

Za vlažilna, sijoča ter kremasta rdečila za ustnice priporočam nove Rouge Volupté Rock'n Shine, saj vsebujejo popolno kombinacijo pigmenta, bleščic in olj, ki ustnice negujejo in nahranijo. 

Za vse oboževalke mat zaključka, priporočam nanos Tatouage Couture mat tekočega rdečila za ustnice po celih ustnicah, nato pa Vernis A Levres Water Stain na center vaših ustnic.

Ta kombinacija mat in svetlečega zaključka bo na vaših ustnicah poskrbela za efekt 3D volumna.  

V primeru da niste navdušenka nad rdečili za ustnice, lahko preizkusite Rouge Volupté Plump In Color, lahko pigmentirani balzam za ustnice ki vlaži, hrani in blago napne vaše ustnice. 

Miha Obid