Preskoči na glavno vsebino

Oud parfum

Vstopite v svet dišav s pridihom Daljnega vzhoda! Oud parfumi so sladki, v ravnovesju s telesom in zelo skrivnostni. Njihove opojne sestavine prikličejo občutek izvirnosti in prestiža.

 

Oud izvira iz najbolj dragocenih dreves sveta, ki so stara več kot 300 let in katerih izvlečki imajo v svetu kulturni ter verski pomen že od začetka staroveške civilizacije. Torej imajo velik pomen v proizvodnji parfumov, pa tudi kot pripomoček za duševno meditacijo ali duševni mir.

Značaj oud vonja:

Skrivnosten vonj oud je zelo bogat, z akordi mošusa, kadila, dima in s trajajočimi toni vročega medu ter zdrobljene mete.

Kako se pridobiva vonj oud:

Hlapljivo eterično olje se pridobiva iz dragocenega drevesa aquilaria ali agarwood. V trenutku, ko les tega drevesa napadejo parazitske glive, se začne drevo braniti tako, da ustvarja prijetno dišeč drevesni sok. Iz tega soka se s pomočjo parovodne destilacije pridobiva zelo dragoceno olje oud, ki še nekaj časa dozoreva v sodih.

Oud pogosto imenujemo tudi »tekoče zlato«, saj najbolj kakovostno olje oud stane več kot dragocena zlata kovina. Naj vas prevzame prestižen živalski parfum Daljnega vzhoda. Najdite svoj oud parfum tudi vi!

Ovijte se v opojno dišavo, polno prestiža. Poiščite svoj oud parfum na notino.si tudi vi!

celotno besedilo skrij besedilo